25.06.2022
маса

Колко ще ни струва арт занимание с епоксидни смоли

Почти всеки човек си има хоби, което му помага да се отпусне и да се разтовари от ежедневните битови проблеми. За едни това може да бъде спорта, а за други арт творчеството с епоксидна смола. Въпрос на интереси, гледна точка и това какво ви харесва и допада е винаги да намирате свободно време за любимите си неща. И тъй като нещата със спорта са долу-горе ясни то ще представим някои интересни идеи за това какво можете да си направите в домашни условия от епоксидна смола и то на доста символично цена. Както може би се досещате има хоби начинания като лов или практикуване на определен вид спорт, които струват скъпо, но що се отнася до цена на епоксидна смола то ще се уверите, че човек маже да се забавлява и без да инвестира много средства.

Видове смеси и техните цени

Предвид възможностите, които предлагат тези лепила и широкото им разпространение в различни сфери на бизнеса или бита е необходимо да имате предвид, че не всеки вариант, който се предлага би ви послужил като смес за лепене или пък изработка на различни предмети. Когато решите да правите каквото и да било от епоксидна смола ви съветваме да се запознаете предварително с нейния състав. Обикновено готовата смес се състои от два компонента и от техните свойства има много голямо значение дали бихте могли да приложите сместа като средство за изолиране на влага, декориране на мебели, изработка на бижута, триизмерни подови настилки ли друго.

епоксидни смоли

Вариантите за лепила от типа епоксидни биват:

  • Прозрачна стандартна, която с времето пожълтява поради факта, че втвърдителя не притежава ултравиолетова защита. Дори да използвате изделието в дома то не очаквайте чудеса от издръжливост. Цената както можете да предположите не се отличава с някакви сериозни стойности;
  • За подови настилки и лепене. Този тип смола притежава много качества като бързо втвърдяване, антислип, здравина и устойчивост на натоварване. Тя е приложима и при изработка на плотове, които изискват задължителен слой против надраскване. Цената е малко по-висока;
  • С ултравиолетова защита е типа епоксидна смола, от която се изработват различни изделия в домашни условия. Тя няма остър мирис и при спазване на правилата за работа е напълно безопасна. Килограм такава смес ще ви струва около 35 лева, а количеството продукти, които можете да изработите от нея наистина е голямо.

Арт занимания у дома

Една от най-популярните видове е именно последно представената. Изключително богат арсенал от изделия имате възможност да изработите от този тип смоли. Сред водещите интересни предмети, за които бива използвана сместа с ултравиолетова защита са:

  • Гривни, обеци, колиета и други накити;
  • Декоративни елементи;
  • Декорации по мебели;
  • Обновяване състоянието на кухненски плотове или такива за хранене;
  • Изработка на ключодържатели или други висулки;
  • Направа на подаръци, които да подарите на своите близки за спомен;
  • Запечатване на картини или снимки с цел тяхното по-дълго съхраняване и много други.

Въпрос на фантазия и креативност е да изберете какво точно ще изработите от този тип арт смола. Разбира се цената е символична, а удоволствието от работата е огромно.

В заключение

Няма значение каква ще бъде цената, която ще платите предвид това, че действително крайния резултат ще бъде впечатляващ. Съвета на специалистите е винаги да проявявате отговорност при работа с епоксидни смоли, което би ви осигурило безопасност и положителни емоции от това, което правите.

Избирайте материалите, с които ще боравите от магазини, които имат опит и могат да гарантират качеството на предлаганите стоки, което би допринесло за максималната удовлетвореност от вашето хоби арт занимание. Богат асортимент от епоксидни смеси, пигменти и всякакви други изделия за вашата домашна работилница на отлични цени ви очакват в каталога на ontrade.bg.