23.05.2024
сувенири от Дубай

Нова година в Дубай – екзотичното преживяване, за което мечтаете

Екзотичните места, на които човек има възможност да посрещне Нова година никак не са малко. Ако сте мечтатели, които всяка година посещават различни места  и планират да открият нови светове и култури то днес имаме специално предложение за вас. Неповторимостта и уникалността на Ориента винаги е привличала със своята еуфоричност, лукс, изящество. Какво ще кажете за едно топло и доста по-различно от обичайното посрещане на тези празници? Как ще приемете идеята за Нова година в дубай? Несъмнено провокирахме вашето внимание, тъй като това е дестинация обляна в слънце, златисти плажове, огромни и високи сгради, невероятен арсенал от забавления и възможности за пълноценна почивка.

Място, което си заслужава да посетите

Все повече туристи са привлечени от Дубай като един от най-луксозните и впечатляващи метрополиси. Несъмнено да посетиш едно такова място е емоционални заряд, от който се нуждаеш. А да го направиш точно на Нова година  е предизвикателство, което не бива да пропускаш. Защо си заслужава да посетиш Дубай? Интересен въпрос, който вероятно си задавате и вие. Достатъчно е да се запознаете с едни от най-впечатляващите забележителности на града за да осъзнаете, че наистина имате нужда да се докоснете до този неповторим свят, предлагащ невероятни преживявания.

Доста атрактивно е да посрещнеш новата година по банки на златист плаж, погален от топлината и нежността на слънцето. Със сигурност те впечатлени от факта, че зимата в Дубай не  екато при нас, а температурите в най-ниските си стойности варират между 28 и 30 °.

Всъщност най-удачното време за да посетите града и да се насладите максимално на неговата футуристичност и тайнственост са именно новогодишните празници. Не само заради климатичните условия, които са доста по-благоприятни като температура и влажност, а и от гледна точка на това, че ще имате възможността да се докоснете до динамиката на града както по време на дена така и нощния живот.

Спомени от новогодишното приключенние в Дубай

арабски подправки

А ето и няколко съвети за това какво да си купите от Дубай като спомен от вашето посрещане на нова година тук:

  • Сувенир с камили

Камилите са били използвани и продължават да бъдат ползвани като превозно средство в пустинята;

  • Опитайте арабските сладки.

Те са нетрадиционни за нашия вкус, но са невероятно вкусни и със сигурност ще допаднат като екзотичност и наслада;

  • Не пропускайте да си купите кафеварка

Традиционните арабски кафеварки са много популярни, защото извличат невероятните вкусови качества на кафето, което се приготвя в тях;

  • Екзотични подправки

Със сигурност да пренесете чистичка от дубайската кухня в дома и бъде прието доста добре от вашите близки. Подправките, които се използват в арабските ястия подсилват и правят ястията неутоими.