нд. апр. 5th, 2020
мивка двойна

По-добре с двойна, отколкото с единична мивка в кухнята

За да подобрим ежедневните си занимания в кухнята сме поставени пред избор, който точно в този момент следва да направим. А настоящия ремонт на тази зона е в разгара си и ето, че на дневен ред стои въпроса с подбора на кухненската мивка. Едни приятелки ще ви посъветват да изберете някаква малка така, за да не се отнема от плота и работната зона. Други пък ще акцентират на големите мивки, в които ще можете спокойно да измивате тави и всякакви други по-големи посуда, които трудно се побират в миялната машина. И двете страни си имат основателни причини да дават подобни съвети, но в крайна сметка решението е изцяло наше.

мивка кухненска

Мивките са решаващи за комфорта ни в кухнята и ако модела обзавеждане, който сме избрали е сравнително по-голям то  е логично да заложим и на мивка с два отцедника. Какво представляват тези мивки? Това са аксесоари за кухни, които се състоят от две корита или още са известни като така наречените двойни кухненски мивки. Това, което прави впечатление при тези модели е, че единия отцедник е по-голям от другия. Това се дължи на факта, че единия се счита за основен, а другия като помощен. Практиката показва, че когато кухнята разполага с такава двойна мивка то домакинята има много повече свобода. В едната зона, обикновен по-голямата, се измиват всякакви съдове, а пък в по-малката се подготвят хранителните продукти, които ще се готвят или консумират в сурово състояние.

Само наличието на мивка с два отцедника ще разкрие потенциала на кухненската зона. Много по-удобно и комфортно е за домакинята да работи на такава мивка отколкото на единична. Разбира се, за да можем да си позволим този функционален лукс е важно да разполагаме с площ за да се позиционира и монтира такъв вид мивка. Така, че ако и вие имате опция за двойна мивка въобще не се замисляйте, а още сега я поръчайте от онлайн магазин Арена.