сб. юли 4th, 2020
диван

Приоритетите на диваните с покритие от естествена кожа

Покритията на меката мебел се дели на различни категории и класове и до голяма степен тяхната крайна цена се определя именно от това каква е типа на тапицерията. Така, ме когато си купувате диван е логично едно от основните предпочитания да са свързани именно с това каква дамаска е подходяща за естеството на експлоатацията му. Ако търсите истински здраво у удачно за ежедневно и екстремно натоварване то диваните с тапицерия от естествена кожа са едно доста разумно решение. Така, че определено ако изисквате да се сдобиете с ефектна мебел, която не само а краси интериора, но и да е използваема години наред то диван естествена кожа ще отговори на всички ваши високи изискания.

мека мебел

Предимствата на диваните с тапицерия от естествена кожа

  • Безспорно са изключително издръжливи. Естествената кожа за разлика от еко модела разполага с изключително високо ниво на гъвкавост и еластичност. Дори да седите дълго време и да образувате така нареченото „гнездо“ на дивана то след известно време кожата връща обичайния си вид. Това обаче не се случва с еко материала, който след разпъване остава в положението, в което сте го оставили и по този начин се губи неговия естетичен вид.
  • Дълголетие. Диван с покритие от естествена кожа наистина се счита за почти вечен. Причинете за това се крият именно в това, че кожата е обработена със специални масла, които не и позволяват протриване и лесно захабяване. А дори след години тапицерията да изгуби цвета си то много лесно можете да го възстановите с подходящите оцветители. А такава услуга се предлага дори от автотапицерите, така че няма да се наложи да разполагате с някакви специални умения за да изберете по-изгоден вариант за пребоядисване на кожения си диван.
  • Визията на диван с естествена кожа е много по-луксозна и стилна. Това пък дава възможност такива мебели да присъстват доста успешно в директорски кабинети, хотели и всякакви други представителни места. Идеята е да се създаде една впечатляваща и уникална атмосфера, която да вдъхва респект и уважение.
  • Многофункционалност и лекота при почистване. Повечето дивани от кожа могат да се ползват и от опция релакс механизъм и сън. Това със сигурност ще бъде причина да инвестирате повече средства, но наистина да получите максимално качество и удобство. А по отношение на почистването – всеки може да се справи дори в домашни условия, защото за да се почисти естествена кожа не са нужни скъпи препарати, а обикновено петната и замърсяванията лесно се отстраняват с влажна мека кърпа.