30.09.2023
Ъглова кухня

Как се обзавежда функционална кухня?

Проектирането на удобно кухненско обзавеждане зависи от редица обстоятелства. На първо място е необходимо да се запознаете с архитектурата на пространството и възможностите, които то предоставя за позициониране на конкретните кухненски модули. Освен броя и вида на мебелите съществено значение имат вложените в изработката материали, механизми дори цвят на лицевите елементи. Затова често домакинствата, изправени пред предизвикателството за инвестиране н нова и модерна кухня се доверяват на експерти, които да им препоръчат идеалния вариант, който напълно да покрие техните нужди и потребности. Но както можете да се досетите това е по-скъпата формула за реализиране на интериорните ви цели. В случай, че държите на една по-нормална и поносима цена от Мебели АРЕНА днес ще представят изгодната версия, от която можете да се възползвате.

Варианти за качествено кухненско обзавеждане

Ролята на кухнята е ключова за едно домакинство. Тук се приготвя храна, консумира се, реализират се кулинарните шедьоври, съобразени с вкусовите предпочитания на семейството. Подчертаваме, че съвременната кухня се използва интензивно от цялото семейство, което на практика предполага инвестирането в такива мебели, които да бъдат оптимално удобни за всички у дома.

Вариантите за кухни, които магазин Мебели АРЕНА представя на вниманието ви никак не са малко. Предпочитаните са:

  • Готови мини кухненски комплекти, които са подходящи за обзавеждане на боксове и малки кухненски пространства;
  • Модулни системи, които са идеални за реализиране на вашите специални предпочитания;
  • Островни, определящи се като съвременен вариант за обзавеждане на много високо ниво;
  • Ъглови и П-образни, благодарение на които усвоявате оптимално площта и други.

Според всеки вкус и архитектурни дадености на пространството могат да бъдат постигнати много добри резултати, които да удостоверят отлични условия за приготвянето на храната и нейното консумиране.

С акцент към създаването на удобен работен триъгълник

кухня

При обзавеждането на кухни интериорните дизайнери използват различни термини, а един от водещите е „работен триъгълник“. Какво означава тази дефиниция и приложима ли е тя във вашата кухня? знаете ли, че ергономията и практичното организиране на елементите при обзавеждането са в основата на това да можете да реализирате своите кулинарни занимания с лекота.

Когато е спазен принципа за позициониране на мебелите съобразно правилата на работния триъгълник имайте предвид, че по този начин си гарантирате:

  • Пестене от излишни движения;
  • Бързо достигане до желаната точка;
  • Организация на елементите по най-висок критерий за комфорт и удобство;
  • Фокус към елегантното и практично оформление.

Функционалната мебелировка е тази, която ще превърне готвенето в удобно и приятно занимание, защото ще ви спести усилия и време.