22.02.2024
печка

Защо голям процент домакинства използват готварски печи на дърва?

Дървата са един от най-евтините енергийни ресурси, които се използват като средство за отопляване през зимата. Статистическо проучване показва, че около 30 % от българите използват печки на дърва. Не само, че дървата се предлагат на поносима цена, но и самите уреди се характеризират с това, че са достатъчно достъпни и изгодни. За да бъде още по-рентабилно и икономично използването на такива съоръжения имайте предвид, че пазара е достатъчно гъвкав за да представи съоръжения, които оптимално усвояват топлинната енергия. Такъв пример са https://www.balkanenergy.bg/category/gotvarski-pechki-na-darva. Посредством употребата на такива уреди сега можете да се възползвате и от дейности, които са свързани с приготвянето на храна. Топлината, която печката генерира определено е в състояние да ви подсигури повече удобство и комфорт, съобразно режима на използване на уреда.

Топлина, уют и вкусно приготвена храна

Енергийните разходи, които плащаме през зимата могат да бъдат доста сериозни. Електрическата енергия непрекъснато бележи ръст на цените за битовите и бизнес абонати, което обяснимо се отразява на сметките за отопляване и използване на домакински уреди. Топлина, уют и вкусно приготвена домашна храна си гарантирате с печките на дърва, тъй като те ви позволяват да:

 • Подсигурите уютна и благоприятна среда през зимата в дома си;
 • Поддържат постоянна температура, комфортна за тялото;
 • Пълноценно се оползотворява топлинната енергия за приготвянето на различни ястия;
 • Разполагат с котлони фурна, които лесно контролирате и използвате в процесите на домакинските си занимания и ангажименти.

Търсенето на рентабилен и изгоден начин за усвояването на топлината и комфорта в дома ви е възможно да реализирате с лекота стига да изберете печка на дърва за топлене и готвене. Уреда 2 в 1 е удобен за експлоатация и през зимния сезон няма защо да изпадате във финансов колапс при положение, че имате уред, който да гарантира топлинна енергия за подобряване условията на живот в дома ви както и да осигури много повече лекота при готвене.

Разнообразие

пачка на дърва

Това, че са печки и то използващи дърва като основно гориво не означава, че трябва да ги пренебрегвате. Всъщност богато разнообразие е налице и то ще ви помогне да вземете правилното решение, което е напълно съобразено с вашите интериорни виждания за комфорт, уют, топлина и разбира се вкусна храна.

Спектъра от възможности, от които можете да се възползвате са достатъчно разнообразни. Причините пазара да е толкова богат на видове готварски печки на дърва се дължи както на търсенето така и на подобренията, които предоставят на вниманието ни производителите. Идеята е да се подсигурят наистина ефективни условия за използване, които са благоприятни за домакинството и неговите ежедневни занимания. Сред видовото разнообразие внимание заслужават следните параметри, които се оказват ключови за вашия подбор:

 • Мощност на уреда;
 • Работи ли на принципа водна риза или е тип суха;
 • Размери;
 • Изискване за ниво на влажност на дървата, които ще се използват за горене;
 • Начини на контролиране на горенето;
 • Безопасност на уреда при готвене и топлене;
 • Експлоатационни показатели;
 • Гаранция за качество и други.

Още в началото на четивото споделихме, че се касае за такива отоплителни решения, които са изключително евтини, удобни, функционални и комфортни. Цената е решаваща за повечето клиенти, а това е основателен аргумент за създаване на идеална и многофункционално оборудвана среда.

По-добрите оферти за готварски печки на дърва

Направете анализ на търговските обекти, които предлагат уреди за топлене и готвене. Ще се изненадате колко много магазини за отоплителни уреди предлагат именно готварски печки на дърва. Тъй като става въпрос за съоръжения с невероятен потенциал е важно да отбележим, че наистина е необходимо да се  вземат под внимание офертите, които напълно покриват изискванията ви.

В каталога на BalkanEnergy ви очаква огромно разнообразие от продукти на отлични цени и с гаранция за дългогодишна устойчивост на натоварване.