03.12.2022
лампа

Защо е важно да осигурите перфектно индустриално осветление

Добрата работна среда е от ключово значение за това служителите да се чувстват в перфектна кондиция и да изпълняват безпроблемно всичките си задължения. Инвестицията в качествено индустриално осветление значително ще подобри различните зони в които се извършва трудовата дейност. Подходящите осветителни тела са достатъчно енергийно-ефективни и ще спестят доста от сметката за ток. Предназначението на този вид лампи е по-специфично, затова и трябва да се запознаете с различните възможности, за да осигурите най-добрата светлина. За начало може да разгледате многобройните предложения в каталога на Atg.bg.

Как да изберем правилното индустриално осветление

Съществуват конкретни международни изисквания при избора на индустриално осветление, които трябва да бъдат спазени задължително. Силата на светлинния поток трябва да бъде в рамките на препоръчителното, затова купувайте лампи отговарящи на всички критерии. Избраните модели трябва да работят в различни условия, в зависимост от дейността която се извършва в съответното предприятие. Степента на защита е добре да бъде поне IP65 или IP66. Това е така, защото е възможно лампите да се ползват при много високи или ниски температури и влажност, запрашване и други характерни условия. Кои са важните критерии за избор на индустриално осветление:

индустриално осветление
  • да бъдат енергоефективни –  важно е да се осигури качествен светлинен поток при по-малка консумация на енергия. Този вид осветителни тела много често работят повече часове, което би могло да завиши много разходите ви. Правилно избраното индустриално осветление ще ви помогне да спестите средства и да направите производството си доста по-ефективно;
  • качество на изработка – като клиент не бива да се ръководите от прекалено ниската цена, когато поръчвате индустриално осветление. Стремете се различните видове лампи, които купувате да бъдат на известни марки, доказали се във времето със своята качествена продукция и безпроблемна експлоатация;
  • видове според монтажа – трябва да се съобразите с местата на които ще монтирате индустриалното осветление. Има производства където лампите ще бъдат на огромна височина или пък на по-трудно достъпни места. Съобразете модела, който ще изберете с това къде ще се използва.

Покупката на нещо толкова специфично трябва да бъде направена внимателно и от търговец като Atg.bg, който предлага огромен асортимент.

Защо да изберете LED лампите

Ако изберете съвременните технологии, освен че ще спестите от електроенергията, няма да се налага толкова често да подменяте различните видове елементи. LED промишлените лампи имат дълъг експлоатационен живот и не се нуждаят от много голяма поддръжка. Това като цяло ви спестява разходи и е добра инвестиция във вашия бизнес. Като производители освен за оборудването отговорно за производството, трябва да помислите и за подходящата светлина, която оказва огромно влияние върху служителите и тяхната работа.