15.08.2022
Тапицирана спалня

Кои са основните фактори влияещи на избора на легло за спалнята

Симптомите на раздразнителност, липса на концентрация, умора са очевиден признак за недостатъчно сън. Причините за това могат да бъдат от различно естество, но най-често се оказва, че неподходящото легло е в основата на това да не можете да се възстановите пълноценно. Изключително важно е човек да положи оптимални усилия за да си осигури прекрасна и спокойна зона за сън и почивка. А това е възможно с помощта на раздел легла за спалня https://www.mebeliarena.bg. Това, което ще откриете в платформата определено ще ви допадне, тъй като колекцията от продукти, които са събрани на едно място акцентират върху персоналните потребности на клиентите.

Започнете с избора на дизайн

Обикновено леглото е ключов детайл в спалнята и това предопределя неговата значима и важна роля. Тъй като всеки човек си има предпочитания към геометрия, цветове и всякакви други детайли, които са пряко свързани с дизайна то няма как да бъде подминат този съществен елемент. Определящо е да се постигне перфектната хармония, която да създаде спокойна и прекрасна атмосфера, която напълно да ни осигури нещо повече от доза уют в зоната за релаксация.

Едни от най-предпочитаните дизайни кревати, които избират клиентите за своите спални кътчета са:

  • Тапицирани френски;
  • Американски тип;
  • С метална рамка;
  • Двойни с чекмеджета за подредба на багаж;
  • Тип ъглови, които са подходящи за организиране на пространствата в малки помещения.

Още много интересни варианти ще откриете в колекцията на магазин Арена и е въпрос на персонална оценка кой от тях биха били супер адаптиращи се във вашия прекрасен интериор.

Определяне на размера

 спалня

Това е съществена стъпка, която дава отражение не само върху структурирането на пространството, но и върху това да се осигури идеалната атмосфера, в която тялото ви ще се чувства отлично. По отношение на размерите производителите разполагат с множество варианти, които да могат да се синхронизират не само с площта на спалната зона, но и с това на собствените ви физически данни.

Размера на леглата се определя най-общо на:

  • Бебешки. Тук оптималната дължина е до 120 см, я ширината може да варира;
  • Детски. Наричат ги още единични легла с дължина максимум до 190 см и ширина 90 см;
  • Единични. Подходящи за са използване от деца и възрастни, тъй като се характеризират с оптимална издръжливост на натоварване;
  • Приста и персон и половина. Една средна версия между единичен и двоен размер, която намира приложение в помещения с не толкова големи размери;
  • Двойни. Това са леглата, които се характеризират с отлична площ за да могат двама души да ги използват спокойно.

Има върху какво да мислите преди да изберете легло за спалня. Посетете сайта на Арена и се запознайте с множеството възможности.