25.07.2024

Маратонките: удобство и мода в едно

Носенето на маратонки става все по-актуално през последните години. Този вид спортни обувки се свързват с удобство и свобода за експерименти с визията, което ги е превърнало в топ тренд сред мъжете и жените. Все по-често виждаме по улиците хора, които носят маратонки в комбинация с елегантни дрехи, като например със сака или панталони – подобни съчетания стоят учудващо добре на практика, дори и на теория да не са особено „благозвучни“.

Подходящи обувки за ежедневието ли са маратонките

Няма нищо по-хубаво от това да се чувстваме удобно е ежедневието си, да не изпитваме никакъв дискомфорт по време на работа, докато вървим из улиците на града, докато пазаруваме в мола и т.н. И можем да го постигнем! За целта обаче трябва да се сдобием с чифт маркови маратонки, които да имат хубава подметка, да са в крак с модата и да ни устройват като цена. При избора им е важно да вземем под внимание размера на обувката, горната част (сая), начина на закопчаване и цената.

Какви видове има  

Преди да купим нови спортни обувки, е нужно да се запознаем отблизо с продуктовото разнообразие, но най-вече с това в какви разновидности се предлагат те. А именно:

  • За спорт – има модели за бягане, за футбол, за тенис, за хайкинг и трекинг, за баскетбол и др. Ако целта на покупката е да се сдобиете с чифт, с който да спортувате, ето това са решенията, от които можете да се възползвате;
  • Сникърси – тази разновидност на спортните обувки е сред най-предпочитаната, както сред мъжете и жените, така и сред децата. Сникърсите се съчетават с абсолютно всичко, което ги прави и толкова популярни на пазара;
  • Анатомични – подметката им осигурява стабилност и максимален комфорт за стъпалото, което ги прави подходящи и за хора с проблеми, свързани с опорно-двигателната система. Могат обаче спокойно да се носят и в ежедневието;
  • Елегантни – дизайнът им е елегантен, а някои модели са изработени и от кожа за още по-стилно излъчване. Подметката е равна, цялостната визия е класическа, като този вид маратонки имат минимално спортно излъчване. Предпочитат се за всеки ден, защото стоят чудесно с дънки, рокли, поли и панталони.

Ако сте насочили фокуса си именно към спортните обувки, защото ги намирате за практично и актуално решение, проверете в Sportmoda, където ви очаква голям избор от страхотни модели с топ качество!

Кои марки са най-предпочитани

Крайният избор на маратонки е пряко свързан с марката. Имена като Adidas, Nike и New Balance са гаранция за супер изработка и впечатляваща визия, с която ще правим впечатление, където и да се намираме. Заложете на стилното и бъдете неотразими по всяко едно време в ежедневието.