пн. апр. 19th, 2021
отпушване на тоалетна

Неприятностите, които може да създаде запушена тоалетна чиния

Неприятните ситуации, в които човек може да попадне никак не са малко. Изключително широк е спектъра на услугите, които предлагат фирмите от сектор „Канализация“. Да, звучи доста мръсно и неприятно, но наистина това са работи, които се налага в даден момент да бъдат ползвани с цел да се отстранят възникнали аварии. И ако си мислите, че точно на вас няма да ви се наложи да наемате екип за отпушване на тоалетни то не прибързайте с това твърдени, защото гаранция, че днес или утре това може да ви се стовари на главата няма. А ние сме решение да предложим превантивен вариант и да ви запознаем с екип, който може да се отзове скоростно и да реши проблем от токова естество.

Защо се запушват тоалетните

Тоалетната чиния е вид санитарен фаянс, който се натоварва екстремно и то не само у дома, но също така в кафенета, офиси, ресторанти, бензиностанции и т.нат. Изключително неприятно е да се запуши тоалетна. с оглед на това, че днес човек може да наеме екип буквално за всичко то ето, че настъпи момента, в който ще представим Канал Техник – оторизиран представител, за който запушените канали, тоалетни, сифони, шахти и т.нат. не са проблем.

Но все пак… защо се запушват тоалетните? Причини за това има не малко. От Канал Техник съветват домакинствата, а също така и търговските обекти да бъдат особено внимателни с профилактиката и почистването на тоалетните чинии. Днес на пазара се предлагат достатъчно разнообразни препарати, които могат да бъдат използвани за ефективна профилактика. Несъмнено препарати против варовик, мазнини, такива които разграждат по-сериозни замърсявания са от значение. Поне веднъж седмично е добре да бъде почиствана с препарат тоалетната чинния, защото в крайна сметка по този начин се навалява риска от наслагване и натрупване на мръсотия по стените на канализационната тръба.

А сред причинителите на запушването на тоалетните чинии са:

  • Варовик, който стеснява пътя за отвеждането на каналната вода;
  • Натрупване на хартия по извитите части на канализационната тръба;
  • Задържане на мазнини;
  • Попадане на твърди предмети в тоалетната чиния;
  • Изхвърляне на санитарни принадлежности, които не се разграждат и създават така наречената тапа.

Това се все неща, които могат да причинят наводнение и материални щети в особено големи размери. Ето ви повод за сериозни разходи, които ще се наложи да направите за да се отървете от възникналия проблем.

Как се отпушват тоалетни

След като изяснихме причините за запушването на една тоалетна следва да предоставим и вариант за отпушването ѝ. Способите, които вие можете да приложите в домашни условия са:

тоалетна
  • Използване на препарати за почистване на тоалетни поне веднъж седмично;
  • Прилагане на вакуум инструмент;
  • Използване на сода каустик.

Ако тези достъпни начини за отпушване на тоалетни чинии не подейства то ето ви повод да потърсите специалисти, с чиято помощ имате възможността да отстраните аварията по най-безобидния за имота ви начин. В зависимост от това къде е монтирана тоалетната чиния – в къща, апартамент, търговско помещение и т.нат. Канал Техник прилага ефективен вариант за отпушване. Ако с ръчни инструменти и специализирани уреди това не бъде решено са възможни прилагане на вода под силно налягани и ползване на едноскопски роботи за да бъде установено конкретното естество на запушването.

Не винаги решението на проблема е лесно и в по-екстремни ситуации дори би могло да се наложи и демонтиране на тоалетната чинния за да се стигне до причинителя на запушването. Ако това е твърд предмет, който неволно сте изпуснали в тоалетната чиния то ето, че няма как да не се стигне до прилагането на метод, който да спомогне за решаването на казуса.

Изберете Канал Техник – екип с утвърдени позиции и опит, който ще се погрижи за това канализационната система в дома или друг обект да функционира правилно.