24.05.2022
еднолицев матак прима

Кога да сменим стария матрак с нов и по-добър

Сънят е важен за всеки човек, защото така се възстановява от умората натрупана през деня и е готов с бодри сили да посрещне предстоящото ежедневие. За да прецените кога старият ви матрак е за смяна трябва  внимателно да следите начина по който се събуждате. Сигналите в началото са почти незабележими, но трябва да им обърнете внимание и да започнете да търсите нов модел. Те могат да бъдат лек дискомфорт и недоспиване, главоболие и необяснимо лошо настроение. Мебели Венус предлагат съвременни модели които ще ви помогна отново да си почивате качествено и да се наспивате добре.

Да изберем ли еднолицев матрак

Не винаги сме склонни да инвестираме прекалено големи суми в такъв артикул. Ако искаме да се сдобием с качествен не е задължително той да бъде скъп. Модерните еднолицеви модели предоставят много комфорт по време на сън и имат редица преимущества. Освен, че са по-евтини като цена имат инсталирана рамка, която ви помага веднага да монтирате матрака на спалнята и да го ползвате. Те не се използват от всичките си страни, но може периодично да завъртате артикула в позиция глава-крака. Изработката е детайлна и от разнообразни съвременни материали. Магазин Венус тук ви представя един чудесен пример за това колко добра е изработката на тези модели. Еднолицев модел Silver Exclusive – 21 см:

еднолицев матрак ексклузив
  • Еднолицев матрак „Silver Exclusive“ е съставен от покет пружини, приемащи извивките на Вашето тяло и създаващи нужното ниво на удобство за един спокоен сън;
  • Покет пружините осигуряват и правилно позициониране на тялото по време на сън;
  • Той е обвит в мек калъф със сребърни влакна, предоставящи антибактериална среда;
  • Този модел е снабден и с вградена дървена рамка, което Ви позволява да го поставите на леглото без отделна подматрачна рамка.

Модел който ще ви предостави релакс, за да си отпочивате качествено.

Как да определим степента на твърдост

Определяща е позата в която спите през нощта и вашите лични изисквания за комфорт. Всеки човек има различни предпочитания, така че трябва да се съобразите и с двамата партньори, ако това е семейна спалня. Обикновено по-твърдите модели са за хората, които имат някакъв вид болки в гърба и кръста, защото опората е по-голяма. Средно твърдите матраци са може би най-избираните, тъй като са по-комплексни и са удачни за повечето хора. Ако имате някакви специфични изисквания споделете с консултантите, за да ви насочат към точния модел. Добре трябва да обмислите колко твърд матрак да купите, защото ще го използвате доста години и не бива да правите компромис с този параметър от избора.