ср. ян. 20th, 2021
газов котел

Отопление с газов котел – предимства

Да се отоплявате на газ е предимство от гледна точка на това, че разходите наистина се свеждат до минимум. Особеностите тук са в това, че на пазара се предлагат различни уреди на газ, които е необходимо първоначално да опознаете с цел наистина да се намери правилния път и решение, което да отговори на нуждите ви. Все по-актуални стават газовите котли и то най вече поради това, че все повече новостроящи се сгради се издават именно с изградена инсталация и радиатори, монтирани във всяко едно помещение, дори банята. Удобно, функционално, икономично и екологично е да е отоплявате на газ, но има малко подробности по отношение на това да се избере правилния котел. За да внесе малко разяснените по въпроса ще се доверим на експертите по газови котли – https://www.balkanenergy.bg/category/gazovi-kotli.

Газовите котли – какви са видовете, предлагани у нас

Има доста разнообразни решения, които могат да се приемат като една интересна алтернатива, която да ви спести време и пари. От Balkan Energy предлагат на своите клиенти доказани марки и модели газови котли, които с години през, които са били ползвани от потребители не са наблюдавани драстични дефекти. Това, което е важно за един котел е да работи безопасно, да е икономичен и да отговори на потребностите на домакинството за комфорт и топлина. Дали това се постига лесно и какво е необходимо да знаете за видовото разнообразие на тези иновативни уреди за отоплени предстои за ви разкажем.

Колекцията и класификацията на газовите котли се разглежда в няколко направления. В зависимост от това каква е технологията на усвояването на топлината и изходящите газове котлите се делят на два основни типа:

  • Кондензни
котел

Това са масово използвани днес котли, тъй като са едно от икономичните и високоефективни уреди, значително намаляващи вредните газове при изгарянето на горивото. Те са приети като едни от най-екологичните в Европа и поради това са едни от най-мащабно използваните от домакинствата. Освен тези високи показатели друг приоритет на кондензните газови котли е това, че са с изключително дълъг експлоатационен срок

  • Конвенционални

Този тип газови котли са стара технология за работа. Съгласно европейската директива за еко дизайн те не се препоръчват за експлоатация, поради високите отровни газове, които изпускат в атмосферата. И това, което е важно да отбележим е, че са три пъти по-неефективни от всеки друг уред, който използва като енергия газта.

По отношение на броя на контурите кондензните котли (както стана видно те са едни от най-използваните) се делят на:

  • Едноконтурни
  • Двуконтурни

Тези, които са с един контур осигуряват единствено затопляне на инсталацията. Те подгряват водата, която циркулира в радиаторите или подовото отопление. За да могат да подсигурят на домакинството топла вода тези газови котли се нуждаят от допълнителен бойлер, който да се включи към системата.

Вида  газови котли с два контура са тези, при които водата се подгрява на проточен принцип. Те са изключително ефективни, тъй като изключват възможността да се използва допълнителен бойлер.

Ако търсите оптимален вариант за гарантирана инвестиция, ефективна и икономична от Balkan Energy препоръчват да изберете двуконтурен газов котел.

Изключително елегантни и моделни са съвременните газови котли. Те са гъвкави решения, които можете да монтирате навсякъде в дома си – на балкона, верандата, в коридора, кухнята. Друго тяхно предимство е това, че не заемат много място и наистина са едни от най-ефективните и иновативни решения, с които успявате да си осигурите топла вода и качествено отопляване на цялото жилище. Многофункционални и екологични съвременните газови котли са все по-предпочитани за уреди, които домакинствата да ползват през зимните месеци.

В зависимост от вида и типа и мощността на котела се предлагат и доста интересни и достъпни оферти, които няма да се отразят на финансовата ви стабилност.