03.12.2022
пароструйка

Къде намират приложение пароструйките и какви са вариантите предлагани на пазара

Пароструйките са едни от най-ефективните и практични уреди за почистване на малки и големи площи. Те са универсален помощник, който е приложим както в бита така и промишлени обекти. Нареждат сред водещите по качество, надеждност и лесна експлоатация машини, благодарение на които безупречно се отстраняват петна от мазнини и засъхнали петна по твърди повърхности. Принципа на експлоатация е чрез високо налягане, а посредством електрически двигател и такъв с вътрешно горене се осигурява на добра мощност за изпълнение на поставените цели. Употребата на пароструйки превръща всяко почистване още по-лесно, благодарение на функцията си да подгряват водата.

Видово разнообразие

Тези надеждни уреди се класифицират най-общо по принципа, който касае тяхното използване и експлоатация. На пазара се предлагат професионални и полупрофесионлни машини. Те се разграничават по своята мощност, издръжливост и потенциал на натоварване. Пароструйките за професионална употреба се прилагат при:

 • Оборудване на автомивки;
 • Средство за почистване на фасади на сгради;
 • Използват се при почистване на сгради, фабрики и цехове, в които има висок риск от хранителни замърсявания като производство на колбаси, захарни изделия, такива с употреба на мазнини и други;
 • Като оборудване на фирми с широк спектър на услугите, включително и такива, които са свързани с измиване на стъклени повърхности, витрини и други.

Към полупрофесионалните се отнасят онези модели, които са по-подходящи за домашна употреба. Те се отличават с:

 • Компактни размери;
 • Ниско тегло;
 • Ергономичност;
 • Приложимост за почистване на санитарни помещения както и всякакви други циментови настилки и облицовки от камък, стъкло, гранитогрес, фаянс и други.

Основната и най-съществена разлика между водоструйките и пароструйките е това, че при вторите има подгряване на водата, което оптимално улеснява процеса както и това, че водата се прилага под формата на пара, която позволява деликатно и още по-ефективно премахване на различни замърсявания от повърхностите.

Принципи при избор

автомивка

Предвид широкия обхват на приложение на пароструйките е добре да сте наясно при покупка на кой от видовете, представени в търговската мрежа да заложите. На първо място преценката следва да бъде насочена върху това дали машината ще бъзе използвана за професионални или битови дейности. Разбира се това не е достатъчно за да определите марката, модела и ефективността от използването. Приоритетите са свързани главно с осигуряването на отлични условия, които да покрият провеждането на качествено и практично почистване, съобразно целите отнасящи се до такъв тип инвестиция. Основните принципи, с които е необходимо да се съобразите са свързани с:

 • Начин на захранване. Предвид, че по-голямата част от пароструйките са електрически, но има вариант за избиране на типа на подгряването на водата то е добре да уточните този детайл. Повечето машини за да осигурят повишаване температурата на водата използват не електричество а дизелово гориво;
 • Контрол върху налягането. Тъй като с пара се почистват по-деликатни повърхности е необходимо да се вземе на фокус и възможностите за контрол на налягането, което би гарантирало оптимална защита за лакови покрития и други, които са по-специфични;
 • С внимание към вида на препаратите, които могат да бъдат използвани. Предлагат се специални екологични и с антиваровиков ефект препарати, които са специално предназначени за работа с пароструйки. Когато инвестирате е добре да имате предвид колко ще ви струва допълнителното почистващо средство.

Инвестирайте в марка и модел уред, които са добре познати на пазара. Само така ще си осигурите продукт с оптимална гаранция за качество.

Многообразие от пароструйки събрани на едно място

Онлайн магазин Ташев Галвинг представя на своите клиенти едни от най-добрите производители на високоефективни и качествени пароструйки. Сред моделите, които заслужават вниманието на клиентите са:

 • Annovi Reverberi електрическа с дизелово подгряване 2400 W, 140 bar, 480 л/ч;
 • Професионален уред REM Power – електрически с дизелово подгряване 4700 W, 800 л/ч, HDEm 800 HW-E;
 • Karcher – електрическа с дизелово подгряване 2200 W, 110 bar, 450 л/ч, HDS 5/11 U и други.

Колекцията от уреди включва модели със суха или влажна пара, което позволява още повече ефективност при почистване и дезинфекция на различни типове повърхности.