01.08.2021
парно

Смяна на радиаторите – гаранция за ниски отоплителни разходи

Професионалната помощ, когато се касае за ремонт на отоплителната система е повече от задължителна. Ето защо, независимо от това, че сме в очакване на лятото и топлите дни днес ще предложим ефективни решения, които да понижат разходите ви за следващия отоплителен сезон. и тъй като особено голям е процента на потребители на парно отопление от София то примера и екипа, с който ще ви запознаем е локализиран именно в района на столицата. Ремонт, монтаж, смяна на радиаторите е сред най-търсените услуги, а днес добрите оферти идват от vikhelp София.

Как да намалим разходите за отопление

Това е въпрос, който си задават вероятно над 60 % от домакинствата, ползващи парно отопление. Причините за това питане е в това, че наистина се търси максимално ниска цена и ефективност за зимните месеци. Старите отоплителни инсталации с времето неизбежно се амортизират и ежедневно сте свидетели на течове и грозни корозирали радиатори, които не бихме определили по никакъв начин като ефективни. Съвета на vikhelp София е да помислите не за цялостен ремонт, тъй като ще ви струва твърде скъпо, а за частичен кат осе започне от подмяната на старите метални и чугунени радиатори.

Причините за наложащата смяна на старите радиатори е в:

 • Образуването на твърде много варовик в телата, които намаляват топлопроводимостта. Така сметките са високи, а топлината реално не е достатъчна за да се поддържа оптимална температура в помещенията;
 • Ежедневни течове. За жалост амортизирането, корозирането и варовика предизвикват сериозни аварии, които са причини за материални щети. Ето още една причина да предприемете действия по смяна на старите радиатори;
 • Грозни, заемащи твърде много пространство. Ретро радиаторите наистина не са впечатляващи като визия. Те не се вписват в модерната обстановка на дома ви и именно това налага да ги премахнете и подмените с по-иновативен вариант.

Vikhelp  София предлагат на своите клиенти висококачествен ремонт на старите инсталации и смяна на телата с нови алуминиеви радиатори, които имат изключителни технически качества, които понижават разходите и предоставят един дискретен елегантен почерк в интериора.

Колко време е нужно за смяната на радиаторите

парно

Това е процес, който е свързан с време, професионален опит и квалификация. От vikhelp предлагат на своите клиенти в София качествена и бърза услуга в зависимост от състоянието на инсталацията за отопление в домовете им. Има няколко важни стъпки, които задължително се провеждат с оглед повишаване на ефективността през отоплителния сезон и гарантиране на ниски разходи. Характерно за ремонта и смяната на старите радиатори с нови е това, че времето изцяло зависи от броя на телата, които подлежат на подмяна. В един двустаен апартамент всъщност за ден операцията ще бъде извършена успешно. Но ако се налага в еднофамилна къща с 5-6 стаи да се подменят радиаторите то времето може да бъде по-дълго в зависимост от спецификата на инсталацията.

Етапите, през които преминава един такъв ремонт и смяна на радиатори е следния:

 • От vikhelp София изпращат екип на адреса, в който се прави анализ и оглед на старите радиатори;
 • Изготвя се оферта  и се дават предложения за нови алуминиеви тела, които са най-удачни и ефективни за съответното жилище;
 • Насрочва се ден за провеждане на мероприятията;
 • Извършва се демонтаж на старите тела;
 • Почистват се входовете и изходите на тръбите, по които тече затоплената вода;
 • Извършва се смяна на спирателни кранове и други елементи от системата;
 • Монтират се новите алуминиеви радиатори;
 • Обезвъдушава се системата;
 • Провеждат се тестови мероприятия, които да установят дали всички връзки са коректни;
 • Издава се гаранционна карта за новите отоплителни тела и  труд.

От vikhelp София залагат на своя професионален опит и фирмената политика цели удовлетвореност на всеки клиент. Това прави професионалистите от най-търсените в района на столицата като компетентни експерти при извършване а ремонти и монтажи по отоплителните системи. Погрижете се за ниски отоплителни разходи и потърсете ВиК Хелп София.