вт. авг. 11th, 2020
нова мивка

Видове мивки за кухня

Колкото и енергия да се вложили в подбора на новата си кухненска мебел след дълги размисли се налага да изберете и един особено важен аксесоар, която се включва в оборудването ѝ. Това са кухненските мивки, без които зоната за готвене не може да функционира ефективно. Мивката е от задължителните продукти и това е безспорен факт. Въпросът е обаче на кой от видовете да заложим за да сме сигурни, че ще си гарантираме пълно удобство и свобода при приготвянето на любимите на семейството ни блюда и гозби. Днес ще представим два вида кухненски мивки с цел сами да прецените кои от тях биха били решение за вашата работна зона. А главно мивките се делят на два вида, съобразно материала, от който са произведени – от гранит и алпака.

двойна мивка

Мивки за кухня от гранит. Това е едно модерно и супер функционално решение за съвременната кухня. Предимствата на тези мивки е в това, че са изключително здрави и устойчиви. При тях е твърде трудно да се наруши целостта и да бъдат счупени. Гранита е сред материалите, които не се поддават на изкривяване или дефектиране от това, че ползвате твърде горещи съдове или пък извадени от фризера замразени продукти. здравината на мивките от гранит е наистина завидна, затова и не малко домакинства залагат точно на тях. Друг приоритет на този вариант мивки за кухня е и това, че те се предлагат в различно цветово многообразие. Така, че в зависимост от стайлинга и цветовата гама на новата ви мебел имате шанса да съчетаете с мивка, която да се превърне в част от цялостната концепция, която сте замислили.

Мивки за кухня от алпака. Материала също е сред здравите и устойчивите. Тук обаче освен множеството предимства предвидете и недостатъците. Поддръжката на тези мивки изисква специални препарати, тъй като материала задържа котлен камък и при не добра поддръжка се губи блясъка и естетичния вид на мивката.