ср. ян. 20th, 2021
алуминиеви радиатори

Стъпка втора – да изберем подходящите радиатори

Разказахме ви в първата публикация, посветена на отоплението с радиатори, че има смисъл от това да се подходи отговорно и осмислено при избирането както на уред така и на тела. Следва да фокусираме вниманието ви към такива радиатори, които доказват своята широка приложимост и ефективност. Използването им през годините е ясен показател, че има защо интереса на потребителите към тях да бъде толкова висок. Все пак е логично потребителите да останат наистина удовлетворени от това, че ще получат пълен комплекс от решения за топлина и уют в домовете си.

Кои радиатори са по-добри

Няма да подминем професионалната помощ, която днес ни предлагат от магазин balkanenergy.bg. След кратък анализ на предлаганите в каталога от радиатори варианти онова, което виждаме е, че голямо разнообразие има при моделите от алуминий. Има логика в това, защото и самите клиенти са ориентирани към този вид тела поради техните доказани качества и предимства в отоплението на жилищни и нежилищни площи.

За да потвърдим, че именно това са най-добрите варианти най-правилно е да ги изпробваме. Но тъй като радиаторите за парно отопление изискат професионален монтаж и не могат да се откачат от инсталацията, когато пожелаем то наистина е обяснимо това, че клиентите търсят оптимално достъпна и благонадеждна информация. С алуминиеви радиатори – balkanenergy.bg споделя своя опит и мнения от клиенти, които вече от няколко години разчитат на тела, изработени от този гъвкав и невероятни свойства материал.

Да, смело можем да потвърдим, че телата от алуминий са много по – добри и високоефективни. А причините за това твърдение се дължи на доказани особености, факти и обстоятелства, при които алуминиевите радиатори се държат изключително стабилно. Инвестирането в такива радиатори се обяснява с техните качества като:

 • Доказана рентабилност;
 • Съвременен и модерен дизайн;
 • Изработка в различни размери и форми;
 • Материала е лек, което позволява неговото адаптиране и монтиране във всякакви помещения;
 • Метала не корозира и не позволява натрупване на варовик;
 • Здрав и устойчив на високи температури;
 • Не се деформира;
 • Има много добри топлоотдаващи качества.

Много клиенти питат консултантите от balkanenergy.bg колко ще им струва подмяната на старите чугунени радиатори с нови. Важно е да се отбележи, че алуминиевите радиатори са достатъчно достъпни, но въпреки това е препоръчително преди да се инвестира да се направи консултация със специалист.

Balkanenergy с основни разяснения относно алуминиевите радиатори

Креативността на производители на алуминиеви радиатори е невероятна. Що се отнася до дизайна на тези тела те наистина са изключително привлекателни и адаптивни спрямо интериорния облик на помещенията, в които ще бъдат позиционирани. Няма съмнение, че това провокира клиентския интерес, но и останалите детайли като:

радиатори
 • Цена;
 • Качества;
 • Особености;
 • Функционалност и други също предоставят на клиентите уюта и топлината, от които се нуждаят през зимните месеци.

Алуминиевите радиатори обаче следва де си избират според особеностите на отопляваната площ. Конкретно се взимат предвид изложението на сградата, квадратурата на помещенията, вид на дограмата, топлозагуби и т.нат. Тези данни ще допринесат за информацията, от която се нуждаят експертите, които правят изчисленията по отношение на това каква да бъде мощността на телата, техния размер и още редица особености, които са пряко свързани с реализирането на икономии и подобряване на сметките за отопление.

Ако сега нямате проблеми с отоплението и старите радиатори все още се справят някак  то едва ли се замисляте за ремонт и подмяна. Но при положение, че течовете и корозията стават неизбежна причина за ремонт на инсталацията то наистина е важно да се прояви нужния разум, а една професионална консултация с екипа на Balkanenergy би била наистина водеща за да си гарантирате спокойствие и енергийна ефективност за бъдещи периоди.