13.06.2024
количка

По какви принципи се класифицират детските колички?

Необходимостта от количка при отглеждането на децата се оказва съществена в даден етап от грижите, които полагате за тях. Невръстните бебета имат нужда от разходки на открито, но е непосилно за родителите непрекъснато да ги носят на ръце. Именно предвид този принцип е необходимо да се вземат под внимание предложенията и да се направи обстоен разбор на онези, които биха били удачни спрямо изискванията ви. Основното, от което следва да стартирате търсенето на добри и функционални колички е тяхната класификация. За да се ориентираш в продуктовата гама виж тук какво предлагат водещи търговци за да прецениш кой от моделите би бил подходящ при отглеждане на детето.

Според сезона на използване

Един от ключовите принципи за класификация на продуктите от каталога са именно тези, които се отнасят до сезона на използване. Опциите, от които можете да избирате са:

  • Предназначени за лятото. Особено леки и функционални возила, които позволяват да разхождате детето си при хубаво време. Те са оборудвани със сенник или чадърче, изработени са от леки материи, които гарантират прохлада и намаляват риска от запарване на кожата;
  • Зимни. Едни много сигурни и здрави решения, с които предпазвате детето от студ и резки температурни промени. Оборудвани са с покривала за крачетата, дъждобрани и други предпазни средства;
  • 3 в 1. Става въпрос за такива модели, които се характеризират с това, че могат да се използват през цялата година. Те разполагат със зимен и летен кош, което е показателно за осигуряването на перфектни условия при излизане навън.

Предпочитанията на родителите могат да бъдат на 100 % покрити, тъй като изложените модели биха създали удобство и комфорт за бебето и детето в зависимост от сезона, през който ще бъде използвана съответната количка.

Според товароносимостта

бебешка количка

Прави ли ви впечатление, че количките се класифицират на детски и бебешки? Това идва да покаже, че на пазара са изложение разнообразни модели, които биха били подходящи за деца в конкретна възраст. Моделите, които са с товароносимост до 15 кг се дефинират като бебешки. Те са идеалното решение за родители, които държат да разполагат с много практични модели, максимално олекотени и функционални.

Вариантите с издръжливост на тегло до 22 кг се определят като детски и в тях спокойно можете да возите дете до 3-4 годишна възраст. Идеята е да се подсигурят условия, които наистина се характеризират с безкомпромисно качество и стабилност, благодарение на които детето ще бъде в безопасност по време на разходки.