нд. апр. 5th, 2020

За какво трябва да се оглеждате при избор на детско легло?

Детското легло е може би първото нещо, за което всеки родител се сеща да закупи, когато разбере, че чака детенце. На пазара вече има толкова различни модели детски и бебешки легла в различни размери, че човек може и да се обърка в търсенето. Именно затова пишем тази статия, да помогнем максимално на всеки родител и да улесним търсенето му.

Размер
Първото, за което трябва да се замислите е какъв размер да е детското легло. При бебешките легла/кошари стандартни са размерите 60/120; 70/140; 65/135. Ако пък купувате за вече по-голямо дете легло, може да се оглеждате за размери за единично легло, като 82/190 или 90/200. Най-важното е да съобразите размера на леглото според големината на стаята, в която ще го сложите. Често, когато е малко детето, то спи в стаята на родителите и там мястото може да е ограничено. Измерете правилно мястото, което сте определили за кошарата и след това почнете търсенето.

Видове легла
След като сте определили размера, който ви е необходим, може почнете оглеждането на леглата. Първото нещо, с което ще се сблъскате е дали леглото да е дървено или сгъваемо. Дървените модели са по-здрави и издръжливи на натоварване, но пък сгъваемите са много компактни и може да ги носите навсякъде с вас. Независимо на кой от двата варианта ще се спрете, има някои неща, които ще желаете да притежават. Първото е да има две или повече нива. По този начин, когато бебето е много малко, то ще бъде на най-високото ниво, за да е удобно за вас да го взимате или слагате да спи. Когато вече почне да се изправя, трябва да го свалите на по-ниското ниво, за да не прескочи оградата. Другото хубаво нещо е да гледате модели, които разполагат с допълнителни пространство, в което да съхранявате одеяла, спално бельо, дрешки и всичко от първа необходимост. На пазара има много детски легла в комплект със скрин за повиване или ако е сгъваемо леглото, допълнително място за смяна на памперси или дневния тоалет. Има и такива легла, които се трансформират в по-голямо детско легло, подходящо за вече порасналото ви дете и когато го отделите в отделна стая. Всички видове детски легла се предлагат и в много цветови гами, за да се впишат идеално с вашето обзавеждане.

Който и вариант легло да изберете, бъдете сигурни, че размера ще пасне идеално на помещението, а самото легло ще е здраво, стабилно и предлагащо максимално удобство, както за вас, така и за детето ви. В web магазин Bebeland.net има голям избор от детски легла, сред които може да избирате и за които може да сте сигурни, че са с най-добро качество.