15.08.2022

Кои са изграждащите компоненти на системата за домашна автоматизация

Светът на домашната автоматизация е примамлив за всеки един от нас. Там всеки може да открие „умни решения“ за своето жилище, което да се превърнем в още по-сигурно и комфортно място за живеене. Сред множеството смарт решения се нареждат и уникалните sonoff устройства, които се определят като рентабилен и надежден начин да се сдобиете с интелигентен дом.

Какво представляват sonoff устройствата

Те са евтини, но в същото време и достатъчно качествени, че да оправдаят напълно вашите очаквания по отношение принципа им на работа, която е изцяло „смарт“. От функционална гледна точка, Sonoff устройствата са подходящи за свързване с всякакви видове уреди, също както и марки. Основната им задача е да предадат информация посредством Wi-Fi рутер, което на свой ред прави контрола на свързаните уреди възможен чрез мобилно приложение.

В какви разновидности могат да се открият

Sonoff устройствата са разнообразни като вид, като могат да се разгледат според основното си предназначение:

  • Сензори за температурна влажност – те са вид устройство, което следи температурата и нивото на влага. Подобно „проследяване“ и изключително полезно, ако искаме да осигурим оптимален микроклимат в своя дом;
  • Сензори за движение – когато е засечена активност в стаята, потребителят получава информация за промяната. Управлението може да бъде споделено с цялото семейство, а Sonoff камерата дава възможност за пълен контрол;
  • Сензори за врата и прозорци – те са част от домашната автоматизация, като с тях ще получавате сведения за отворена врата или прозорец. По този начин ще повишите нивото на сигурност в имота;
  • Сензорни ключове за осветление –и в този случай е възможен пълен контрол над осветяването на жилището, разбира се, през смартфона. Управлението може да се осъществи и чрез сензорни бутони, както и да се персонализират група Sonoff устройства;
  • Интелигентни превключватели – интелигентните релета са също част от смарт системата за умен дом. С тях се работи чрез дистанционно, като може да бъде зададен и специален работен график съобразно персоналните ни изисквания.

Sonoff устройствата са начин да създадем интелигентна среда за живеене и да се наслаждаваме на удобствата вкъщи всеки ден. Изберете всеки един елемент с внимание към детайла и осъществете пълен контрол над своя дом!

Откъде да ги купим

Изберете смарт технологии от онлайн магазин smartdirect.bg, където ви очаква богат асортимент от продукти на изгодни цени. Качеството е гарантирано, като към всеки един артикул е предоставена и подробна информация, включваща технически данни, както и снимков материал с илюстративна цел.

Ако искате да бъдете част от технологичния напредък в 21 век, изберете домашната автоматизация, а удобствата ще изберат вас. Доверете се на smartdirect.bg и се възползвайте от интелигентните решения на сайта.