29.01.2022
котел

Пелетен котел Sunsystem BURNiT Pell Easy, 20kW

Котли на пелети – наистина ли са толкова добри

Икономични, екологични и високоефективни са пелетите като топлинен ресурс, който днес се използва изключително много като средство за осигуряване на топлина в дома. Много от домакинствата, които надграждат и подобряват своите  системи за отопление успяват да осъществят тази много по-ефективна версия с помощта именно на това био гориво. Все по-голям е интереса към всякакви уреди на пелети – котли, камини, печки и други. Когато избирате подходящия за вас е определящо да инвестирате в такива, които са много по-приемливи и адаптивни спрямо характеристиките и особеностите на жилището. В следващите редове ще изложим аргументите си за това кои са главните причини да инвестирате в котел. Уреда се приема като универсален и адаптивен спрямо редица ключови критерии, с които можете да подобрите отоплителния процес по време на зимните месеци.

Какво представлява пелетния котел

Като всеки друг уред използваш пелети като гориво и котела си има своите особености. Характерно за котела е това, че той спестява много повече усилия на стопаните. Когато се избира такъв тип уред имайте предвид неговите съществени приоритети, които са свързани с:

Пелетен котел Eco Spar
  • Адаптивност в различни пространства

Ако старите котли на пелети изискваха специално оформено помещение то съвременните варианти са в състояние да постигнете изключително положителни резултати спрямо тяхното интегриране. Със сигурност това, което ще ви впечатли е това, че котлите могат да се инсталират на балкони, веранди, стълбищни клетки, коридори и т.нат.;

  • Оптимизиране на разходите за гориво

Самия факт, че се използват пелети идва да покаже, че това ще бъде гориво, което наистина ще спести на домакинствата средства. Калорично и икономично – така накратко можем да определим употребата на такъв тип ресурс;

  • Автоматизация

Ако и вие търсите вариант, с който  да сведете до минимум активността по обслужване на уреда за отопление през зимните месеци имайте предвид, че именно с котел на пелети ще бъдете оптимално удовлетворени. Причините за това се крият в автоматизирането на уреда т.е. задавате режим на работа и уреда сам подава нужното количество гориво, самопочиства се и поддържа приятна температура в помещенията.

Дори да ви звучи странно до тук изложеното то смело можем да потвърдим, че именно това са отопляващите устройства, с които е много по-лесно и достъпно, а същевременно с това и качествено отопляването на дома.  Случай, че и за вас алтернативата централно отопление е сред водещите за новия ви дом не пропускайте да се запознаете с водещите производители на котли на пелети.

Марките, които заслужават внимание

Не са много, но не са и малко фирмите, които се занимават с производство на пелетни котли. Това, което ще ви направи впечатление реално е свързано с това, че наистина има достатъчно световни лидери в сектора, които могат да задоволят вашите високи критерии за качество, оптимално ниски разходи, иновативност. Сред едни от най-популярните висок клас уреди се нареждат следните марки:

  • BURNiT

Роден производител, който е познат не само сред нашите клиенти, но и се ползва с уважението на много европейски страни. Отопляването на площи от 250 – 300 кв.м. вече не е проблем, тъй като бранда доста добре се справя със създаването на такива изключителни и съвременни решения;

  • Alfa Plam

Изключително надеждни са италианските изделия на пелети. Те не само се славят с това, че са едни от най-икономичните по отношение на разход на гориво, но се радват и на невероятен интерес от страна на естетите, които държат на модерния дизайн дори при уредите, които ще използват за отопляване. Компактни като размери, производителни и достъпни – такива са вариантите, представени от италианската марка Alfa Plam;

  • EcoSpar

Това, което ще отбележим за македонските уреди е това, че те се славят като едни от най-качествените и дълголетни урди от категорията. Миниатюрни като размер спрямо останалите представители, с възможност за монтиране на балкон, веранди, тераси и други.

Изберете професионално произведено решение, с който ще можете да си гарантирате уют и топлина.