29.01.2022
камина на пелети

Alfa Plam Commo 21, 21kW

Приоритетите от използването на камина на пелети

Отоплението  на дърва е вид традиционен способ за осигуряване на уютна и комфортна среда в дома през зимните месеци. Предвид това, че твърдото гориво носи със себе си сериозни последици то е определящо специалистите да акцентират на такива предложения, които наистина се отличават с много по-висока ефективност и екологичност. Точно такива предложния са https://www.balkanenergy.bg/category/peletni-kamini, които нашумяха през последните години като достъпен способ, с който желаещите да се отопляват разумно и отговорно към природата могат да приложат.

Ползи от подмяна на уреди на твърдо гориво с такива на пелети

Опазването на околната среда е приоритет на всяко правителство. Политиката на страната ни очевидно следва европейските насоки и се ориентира към ефективна подмяна на старите печки с такива, които са много по-ефективни. Компрометирането на твърдото гориво е основен стимул за това да се търси опция за използване на био ресурс, който е в пъти по-ефективен, икономичен и екологичен. Точно тук е време да отчетем ползите на камините на пелети, които оптимално задоволяват потребностите на едно средностатистическо домакинство от отопляване, което да намали сметките за топлина през зимата.

камина

Ако имате колебания относно ефективността от прилагането на уреди за отопление, които използват пелети ви съветваме първо да намерите информация какво точно представлява този ресурс и кои са причините да бъде дефиниран като супер гориво. Така ще намерите отговорите на едни от най-дискутираните въпроси, които се отнасят до използване на уред с оптимални възможности. Именно пелетите са в основата на това да се разгледа отоплението с камини като:

  • Технологично решение;
  • Икономичен вариант за посрещане на студените дни;
  • Екологичен уред, който намалява изхвърлянето на вредните емисии в атмосферата;
  • Комплексно решение, с което се отоплявате и можете да си осигурите топла вода за битови нужди.

Една трансформация в уреда за отопление може да намали зимните разходи с 50 %, което обективно показва, че има защо да бъдат предприети подобни действия. Хубавото при пелетните камини е това, че са уреди, които много лесно и бързо се адаптират към вече готови инсталации за парно или водно подово отопление, както и ефективно работят с вече създадена димоотводна система.

Оправдана инвестиция

Ако търсите благоприятни условия през зимата в дома си и отопление, което напълно да задоволи вашите приоритети и изисквания то наистина е важно да отчетем факта, че камините на пелети са сред най-добрите варианти. Избора е абсолютно оправдан и то не само защото се използва био гориво, което е своеобразна грижа за околната среда, а и поради редица други причини, с които ще ви запознаем.

Няколко интересни факти ще споменем в следващите редове, а това е повод да осъзнаете, че избора на подходящия уред е отговорност и ангажираност към собственото ви благосъстояние. Интерес представлява за потенциалните купувачи следното:

  • Камините на пелети са в пъти по-изпипани като дизайн от всеки друг алтернативен вариант за печка или котел;
  • Уредите са автоматизирани, което е причина да бъдат намалени до минимум ангажиментите на стопаните за обслужване и почистване;
  • Разполагат с опция за дистанционен контрол посредством мобилно приложение;
  • Иновативна тенденция за отопляване на целия имот чрез парно, подово водно отопление или въздуховоди;
  • Инвестицията е оптимално изгодна и не изисква кой знае какви средства, които да вложите за самия уреда;
  • Безопасни и надеждни решения за отопляване както на жилищни така и бизнес площи.

Какво търсите за своя дом? Отоплителните уреди са безспорна необходимост и наистина е важно когато ги избираме да сме много по-отговорни и да обмислим детайлите, свързани с тях. Ефективност, качество и рентабилност, оправдана инвестиция  и възможност за дългогодишна употреба. Това можете да си гарантирате с продуктовата гама на търговец, който е ориентиран в предложения на изделия с много висок потенциал за качество и удовлетвореност.