15.08.2022
вграден абсорбатор

Кои модели абсорбатори за вграждане заслужават внимание

Абсорбатора е изключително важен елемент за съвременната кухня. Освен, че извлича замърсените миризми подпомага и пречистването на въздуха, посредством наличието на филтър от активен въглен. Но не за това ще си говорим в днешната публикация. Знаете ли, че всъщност клиентите не изпитват колебание относно това дали да изберат абсорбираща или аспирираща техника, а какъв да бъде нейния вид. Действително вградените модели печелят интересът на потребителите, но класификацията, която ще откриете тук https://www.mebeliarena.bg/уреди-за-вграждане/абсорбатори-за-вграждане показва, че това, което би отнело повече време на клиентите е да обмислят начина и мястото на вграждане на техниката.

Видове съобразно спецификата на способа за инсталация

Местата, на които могат да бъдат инсталирани абсорбаторите зависят главно от това да се осигури приятна и уютна атмосфера в кухнята. Несъмнено ролята им е съществена, но не по-маловажно се оказва и това къде ще бъде инсталиран уреда. По този принцип вградените абсорбатори се делят на няколко основни типа:

  • Вградени в шкаф. Това са най-универсалните и достъпни решения, благодарение на които можете да освежите бързо въздуха при готвене. Обичайно се инсталират в шкафа от кухненската мебелировка, който се намира точно над готварския плот за оптимална ефективност на процеса;
  • Телескопични. Също добре позната технология, която се отличава с невероятната си дискретност. Това са абсорбатори, които са евтини, но с висока производителност, тих режим на работа;
  • За плот. Тук говорим за ново поколение уреди, които определено се характеризират с изключителната си безупречност. Не ги виждате и дори не ги чувате в работен режим. Те са настанени до плота за готвене и ефективно улавят миризмата и парите още докато се издигат от съда;
  • Таванни. Ако искате изобщо да забравите, че имате абсорбатор то изберете такъв за вграждане в таван. Това са супер естетични и функционални модели, които осигуряват пречистване на въздуха в цялото помещение и то благодарение на оптималната си мощност.

Новаторски, съвременни и доста практични идеи предлагат на вниманието ни водещи производители, така че е напълно обяснимо това, че имате достатъчно съображения за размисъл.

Критерии за подбор

Телескопични аспиратори

Главното при покупка на абсорбатор е да се ръководите както от типа на кухнята като помещение така и съобразно вида на обзавеждането. Това са двата основни показателя, които играят роля по отношение на взимане на крайното ви решение. Подчертаваме също, че специално отношение към подбора имат:

  • Размерите;
  • Мощността;
  • Производителността;
  • Ниво на шум на мотора;
  • Допълнителни екстри и други.

От това е нужно да се ръководите за да можете да си осигурите приятна и освежена от миризмите кухня при приготвянето на храна.