нд. сеп. 27th, 2020
водомери подмяна

Съвети, насоки и важни моменти за ползване на услугата Смяна на водомер

Често наши читатели ни задават въпроси, които са свързани с търсенето на помощ за доверени и доказани майстори от ВиК сектора. Услугите наистина са строго специфични и опита, както професионализма и компетентността наистина не са за подценяване. Днес ще представим на търсещите ценни съвети за това как най-лесно да стигнете до специалисти, които имат опит и разполагат с възможности за смяна на водомери в София. и ако си мислите, че всичко с водомера ви е наред и няма нужда а се тревожите за него то не е изключено следващия месец да се окаже, че точно водомера има нужда от ремонт и сте изправени пред кръстопът и неволите, които са свързани с тези битови неволи.

Кое прави водомера толкова важен за бита ни

Измервателен уред, предназначен за прецизно и коректно отчитане на изразходваната от домакинствата студена или топла вода. Това накратко представляват водомерите и именно специфичната им роля определя ремонтите по тях да се извършват от лица, които имат квалификацията за това. Заблуждавате се, ако смятате, че в София всеки водопроводчик може да извърши ремонта или подмяната на авариралия измервателен уред. Следва да разберете защо има значение на кого ще поверите тази задача, тъй като водомера е устройство, което за да бъде законово използване задължително подрежи на контрол от доставчика на топла или студена вода.

Плащаш и ползваш! Това е принципа на прилагането на водомери и електромери в домовете ни. Характерно за отчитащите уреди е това, че са под опеката на органи, които не само отчитат какво количество енергия или вода сме изразходили, но и извършват периодични проверки за тяхната изправност. Водомерите обаче често дефектират. Причините за това се крият в качеството на водата, която може да се окаже неприемливо и дребни твърди частици да бъдат мотив за поява на проблем. За спирането на работата на водомера задължително трябва де се уведомят съответните органи, а предписанията обикновено са свързани с това да се направи демонтаж на авариралия и да се инсталира нов.

Това гарантира а домакинствата:

водомер
  • Коректни стойности за потребената вода;
  • Сметки, които отговарят на потреблението;
  • Спокойствие и удобство от това, че сметките няма да скочат до небесата и станат непосилни за плащане.

Повече информация за последиците от дефектни водомери можете да намерите на vikhelp.com – София. Екипа от професионалисти е един от малкото лицензирани и утвърдени да провеждат ремонтни дейности, свързани с водомерите, така че ако се нуждаете от такъв вид услуга имате възможността да се възползвате от професионалните им компетентности.

На какви условия трябва да отговарят водопроводчиците

За разлика от ремонти, които са стандартни – смяна на меки връзки, монтаж на санитарен фаянс, бойлери, миялни и т.нат. при водомерите нещата стоят малко по-сложно. Тъй като става въпрос за законово основание даден водомер да бъде демонтиран и сменен с нов има конкретни условия, на които специалистите да отговарят за да проведат такива работи, оторизирани от Софийска вода АД. Vikhelp е от водопроводните фирми, които имат пълното право да извършват такива ремонти поради факта, че разполагат с валиден лиценз. Именно лиценза е основанието, което позволява на водопроводчиците да имат право да сменят водомери на територията на София. А относно етапите за провеждането на тази услуга те също не подлежат на коментар, тъй като строго определени и екипите задължително ги спазват:

  • Оглед;
  • Избор на нова водомер, който напълно да покрива изискванията на дружеството доставчик на топла или студена вода;
  • Демонтаж на дефектиралия водомер;
  • Опис на проблема, номер на устройството и номер на пломбата, която е отстранена;
  • Монтиране на нов водомер;
  • Задължителен тест;
  • Монтиране на пломба с цел узаконяване и безпроблемно ползване на вода за битови нужди.

Освен всички тези важни етапи е редно да отбележим, че от vikhelp София предоставят на клиентите си гаранции за устройствата и труд.