нд. сеп. 27th, 2020
котел на пелети

Защо да инвестирате в пелетен котел

Едни от най-добрите решения за централно отопление на по-големи жилищни или бизнес площи са така наречените пелетни котли. Изключително новаторство влагат водещи световни производители с оглед на това да се съблюдава за висока ефективност ,икономия и опазване на околната среда. Така, че ако и вие все още се лутате и все още не сте избрали вариант за следващия отоплителен сезон то в следващите редове ще представим едни от водещите предимства на пелетните котли, тяхното приложение и най-добри цени, на които можете да ги закупите.

Предимствата – основни мотивиращи причини да изберете пелетен котел

Алтернативните способи, които се прилагат за отопление на големи площи са няколко. Свързаност към ТЕЦ, газификация, отопление на твърдо гориво, използване на възобновяеми източници. Всеки от методите си имат своите предимства и недостатъци, но в крайна сметка ако се търси максимално добра цена то няма как да не пренебрегнем пелетните котли, които са предпоставка за бързо изплащане на инвестицията и гарантирана ефективност, независимо от външните температури и климат.

Един котел има възможност да осигури топлина както на малка така и доста голяма площ в зависимост от неговите технически параметри. В това е причината преди да се закупи на изгодна за пелетни котли цена продукт да се направи професионална консултация със специализирани производители или търговци на такива. Не е без значение колко ще платим за основния източник на топлина. От цената на пелетния котел зависи колко дълго във времето ще се изплаща инвестицията, каква е неговата експлоатация във времето и колко дълго бихме могли да разчитаме на ефективността от ползването му. Сами можете да видите, че всеки един от показателите е свързан със съответните разходи, а като прагматични потребители е логично да търсим рентабилни и икономични решения.

Да обобщим основните предимства на пелетните котли:

 • Рентабилни;
 • Екологични;
 • Икономични;
 • Отопляват площи с различна квадратура;
 • Приложими са както за апартаменти така и къщи;
 • Не изискват непрекъснат контрол;
 • Автоматизирани са и съобразно зададената температура поддържат топлината постоянна;
 • Използват за гориво пелети, които са изключително икономичен и калоричен източник на енергия.

Колко ще струва

Пелетните котли за разлика от други уреди, работещи на твърдо гориво не са от най-евтините. Все пак става въпрос за нова технология, която има дългогодишна опция за употреба както и кратък срок на възвращаемост. В зависимост от техническата спецификация и характеристика на котела стойностите на изделията се отличават, което е напълно нормално. За да се възползвате от най-добрите цени за пелетни котли посетете каталога на Balkan Energy. Фирмата предоставя на вниманието на клиентите си модели на световноизвестните марки EcoSpar, BURNiT, Alfa Plam и други като основен приоритет тук са цените на самите котли както  и възможност да се възползвате от безплатна доставка и монтаж на символична стойност.

пелетен котел

Ако трябва да дадем някакви стойности, които да ви ориентират в океана от търговски предложения то нещата биха изглеждали така:

 • Между 2000 и 3000 лева ще ви струва сносен котел на пелети, който е с мощност до 25kW;
 • Между 3000 и 4000 лева е стойността на такива, при които мощността е до 43kW.

Имайте предвид, че това са стойности, които са зависими от редица обстоятелства:

 • Производител;
 • Площ, която може да бъде отоплявана със съответния котел;
 • Включен ли е транспорт и монтаж и т.нат.

Редно е при поръчка всички тези подробности да бъдат изясни, тъй като в крайна сметка наистина е от значение домакинствата да останат удовлетворени от уреда, в който са инвестирали.

За по-чиста околна среда, евтина форма на захранване (пелети), икономичност и иновативна технология препоръчваме да се възползвате от офертите на Balkan Energy. Опита и компетентността имат знамение, защото това няма как да не се отрази на рентабилността и спестяването на разходи при следващи отоплителни сезони.