пт. окт. 23rd, 2020
нови щрангове

Професионални решения за смяна на щрангове

Едва ли ще се изненадате от това, че най-много работа имат водопроводчиците от Софийско. Причините за това се крият в множеството имоти на територията на областта, както и онези, които са строени преди повече от 30 години. Поддръжката на водопроводните инсталации в стари сгради изисква повече внимание, а типа на авариите може да бъде доста разнообразен. Какво да очаквате и вие в жилищната кооперация, която обитавате от както се помните? Със сигурност ако сте подценявали дребните ремонти то вероятно е настъпил момента да се съсредоточите, да се организирате със съседите си и да направите важни стъпки за да върнете правилното функциониране на ВиК системата в сградата. Но как? днес ще обърнем по-специално внимание на един доста неприятен проблем, а именно смяната на щрановете.

Защо ремонта на щранговете не бива да се подценява

ВиК авариите са от този тип повреди, чиито материални щети трудно могат да се прогнозират. Изключително сложни, предизвикващи главоболия и неприятности не на едно домакинство, а на всички по протежението на входа са повредите при вертикалните и хоризонталните щрангове. В хода на експлоатацията им неминуемо няма как да не възникне дефект. Корозия, натрупване на варовик, пробойни, увреждания от земетресения и ред други причини могат да бъдат явни симптоми за това, че е важно да се вземат бързи и адекватни мерки.

Подценяването на авариите по щранговете са причина за появата на:

  • Наводнения;
  • Нисък дебит;
  • Лошо и нездравословно състояние на водата, която домакинствата ползват.

Всичко това се отразява на комфорта ви и следва да покаже, че щетите наистина могат да стана непрогнозируеми. А всъщност решението може да бъде много лесно. Свиква се общо събанине, вземат се решениня за извършване на подмяна на щранговете в сградата, наема се екип и си връщате спокойствието.

На думи изглежда доста просто. Но винаги ще се намери поне един недоволен, който не желае да му сменят щранговете. Важно е всеки собственик на имот да осъзнае, че щкранговете са на етажната собственост и за да функционират в норма са нужни действия и отговорности, които да ангажират всеки един стопанин. Така, че търсенето на фирма или екип за смяна на щрангове Софийско е на дневен ред, което за домоуправителите е ангажимент, който бързо следва да разрешат.

Как да изберете екип за смяна на щранговете

В Софийско не са малко водопроводните екипи, които извършват такива услуги. Смяна на щрангове е важно да се извърши професионално. Все пак не става въпрос за смяна на спирателен кран или мека връзка в дома, а за тръби, по които водата циркулира за да достигне до всеки апартамент. Именно поради това следва да изложим някои от задължителни изисквания, на които да отговаря фирата и водопроводчиците, които ще проведат ремонтната услуга:

прогнили щрангове
  • Не действайте импулсивно и несе спирайте на първата фирма, която ви попадне в Интернет пространството;
  • Направете анализ и потърсете мнения за ВиК специалисти от софийско, които имат опит зад гърба си и не малко доволни клиенти, на които са подменили щранговете;
  • Запознайте се от колко души се състои ремонтната бригада. Двама водопроводчика не са достатъчни за цялостна подмяна на щранговете не защото не са способни да се справят, а поради това, че ремонта ще се удължи във времето;
  • Не цената на услугата е определяща. Обърнете внимание на качеството на влаганите материали както и гаранциите, които екипа от софийско ще предложи.

Настъпи ли момент, при който домакинствата трябва да действат бързо ролята на професионалния екип е повече от решаваща. За да не се изправяте ежедневно с неочаквани ситуации като наводнения, материални щети  и мътна вода, която да тече от крановете ви се доверете на водопроводчици, които са доказали своите умения и квалификация. Щранговете и тяхната смяна са сред сериозните ремонтни дейности и в това е причината да възложите тази трудна задача на експертен екип.