вт. авг. 11th, 2020
смяна на щрангове

Какви са проблемите, които могат да причинят дефектиралите вертикални щрангове

Междусъседските отношения винаги са били повод за размисъл. Със сигурност и вие сте имали някакъв спор с комшията от долния или горния етаж, които касаят благото на етажната собственост. Наистина има битови проблеми, които изискват всеки да се включи и така авариите да бъдат своевременно решени. Е, за жалост не винаги нещата се случват по план и все ще се намери някой, който да възпрепятства провеждането на какъвто  ида било вид ремонтна дейност. А има такива аварии, които не търпят отлагане. Ако и вие живеете в един от старите блокове в София, в които водопроводните щрангове са прогнили, а има съсед, когато не дава съгласие за смяна то днешната публикация със сигурност ще ви помогне да се справите с проблема.

Запознайте се с рисковете

Вертикалните щрангове както и хоризонталните са изключително важни за това в домакинствата да има чиста вода за битови нужди. С годините и при това, че инсталацията е изградена от метални тръби следва да покаже, че корозивните процеси както и амортизирането са неизбежни. Да се сменят вертикални щрангове в София е ползване на вик услуга, която цели специалистите да извършат навременен ремонт, който да спести не малко главоболия и неволи на домакинствата. И тъй като вертикалните щрангове са тези, които доставят вода до всеки етаж то логично е при възникване на авария на среден етаж или друг да се направи цялостна подмяна, която да върне спокойното потребяване на животонеобходимия ресурс до всяко домакинство.

Най-лесно  е да кажете, че вашите щрангове са си добре и другите съседи да се оправят както могат. Но факта, че сте собственик на имот в същата сграда ви прави съпричастни към общите проблеми. Рисковете от дори един повреден щранг са причина за създаване на критични ситуации по цялото протежение на системата. Всъщност е важно да се запознаете с възникващите проблеми, произтичащи от увредени, корозирали и крайно прогнилите щрангове:

  • Наводнения. Кой иска мебелите в жилището му да плувнат във вода? Изключително неприятни са подобни инциденти и материалните щети, които ще понесете никак не са за подценяване;
  • Риск от повреда на електрическата инсталация. Едно зло винаги се съпровожда от друго, така че един кабел да бъде намокрен то ето ви причина целия вход да остане без електричество;
  • Ниско налягане  и недостиг на вода до горните етажи. Ако домакинствата по долните етажи нямат проблем с дебита то не така стоят нещата за тези, които са на 6-ти или 7-ми етаж. Липсата на достатъчно налягане води до проблеми с бойлера, съдомиялната, пералнята;
  • Нездравословно качество на водата. Ако пренебрегнете до тук описаните рискове то поне помислете за здравето си. Необходимостта от спешна подмяна на вертикалния щранг в жилищния блок, в който живеете в София наистина е неотложна, когато се касае за разпространение на епидемии и редица здравословни проблеми заради лошо качество на питейната вода.

Професионални действия

ВиК ремонти

Да се оправдаете с липсата на достатъчно пари е безотговорност, тъй като смяната на вертикален щранг не е от най-скъпите ремонти та дори и в осеметажен жилищен блок в София. ако и при вас щранговете са изключително зле, пред разпад и в готовност всеки момент да създадат безброй проблеми не чакайте, а потърсете специалисти, които да се заемат с тяхната подмяна.

Наемането на професионален екип безспорно ще реши проблемите ви. Смяната на дефектни щрангове не е лесна задача, така че освен отговорността на всеки от етажната собственост за съгласие за провеждане на ремонтна дейност е решаващо да се възложи провеждането на работата на утвърден и доказан екип. В София има достатъчно фирми, които могат да реагират и да върнат спокойствието ви. Заложете на такива с опит, добра репутация и работещи на сносни цени. И не забравяйте, че всеки вид ВиК услуга има законови гаранционни срокове, така че изискайте изпълнителя да ги опише в договорните ви отношения.