нд. ян. 17th, 2021
Почистване

Почистване на ями – защо е необходимо и колко ще ни струва

Неудобствата от липсата на канализация в някои населени места е основателна причина да се търсят други адекватни решения, с които отпадните води да бъдат извеждани от жилищната сграда. Сами можете да се досетите за какво количество отпадъчни  и канални води става въпрос. В крайна сметка няма как да несе ползва вода за къпане, миене, пране и дори за миене на съдов, но цялата тази мръсотия при положение, че няма централна канализация, където да отиде се търсят други алтернативни варианти, с които да се осигури почистване без дискомфорт и битови неудобства. Сред най-евтините такива начини е използването на септични ями, но наред с техните предимства има и куп недостатъци, с които трябва да се съобразите. Точно за неволите и главоболията на тези ями както  и почистването ще си говорим в днес.

За неволите

Далеч от града и суетата много от нас предпочитат усамотението на къщите, които са в планински райони или край реки, езера, морския бряг. Когато районите са определени като тип вилни или селски зони то е напълно естествено да няма изградена канализационна система, в която отпадните води да се оттичат. Септичните ями са сред най-предпочитаните варианти, тъй като не само са евтини за изграждане, но съобразно поддръжката им също нямате кой знае какви тревоги.

Определящо е да се знае, че почистването на ямите не бива да се отлага. Дори да не ползвате имота ежедневно то събирането на отпадните води би било предпоставка за преливане на ямата както и попадането на замърсители в почвата, които могат да причинят отравяне или погиване на редица растения в близост. Сигурно сте чували, че в периметъра на септичната яма не е препоръчително да се отглеждат плодове или зеленчуци именно заради това, че има опасност от развитие на болестотворни микроорганизми, които да се окажат доста притеснителни за човешкото здраве.

До тук с неволите за поддръжката и грижите за септичната яма. Акцентирахме колко е важно да има такава яма за имоти, които не са свързани с централна канализация и нямат изградени локални пречиствателни станции. Идва ред да ви запознаем и с това как най-лесно да се справите с почистването и то на добра цена.

За професионалните екипи

Всяка грижа и битови неволи си имат решение. Почистване на ями цени доста достъпни е вид услуга, за която можете да наемете професионалисти. Самата технология и специфика на услугата изглежда така:

  • Наемане на фирма специализирана в почистването на ями;
  • Посещение в уговорения ден и час;
  • Изпомпване на съдържанието на септичната яма;
  • Почистване на септичната яма;
  • Дезинфекция.
Почистване на ями

Изключително професионално се отнасят фирмите, които предлагат такива услуги. Наистина е важно да не се пропускат такива неприятни за някои стопани на имоти мероприятия, защото това касае реално тяхното здраве. Разчитайки на екипа, който се ангажира с почистването на ямата не просто освобождавате място за бъдещите си битови навици, но и това няма да ви струва скъпо.

Препоръките на фирмите, които предлагат услугата почистване на септични ями е да не се отнасяте негативно и с компромис към работата им. Редовното почистване на ямите през интервал 6 месеца наистина е определелящ за вашето спокойствие. В зависимост от натовареността на самата яма, броя на хората от домакинството и интензивната експлоатация на вода, което е генератор на повече замърсявания всъщност може да наложи дори по-често почистване.

Грижата за ямата и отстраняване на съдържимото има пряка връзка с:

  • Намаляването на неприятната миризма в имота ви;
  • Свеждане на риска за еко катастрофа до минимум;
  • Няма да се тревожите за евентуално преливане и наводнение, което да доведе до сериозни неприятности и материални щети.

Цената е изгодна и напълно достъпна. В грижата за вашите битови нужди се доверете на Канал Техник – почистването на ями се предлага на супер цени.