пт. окт. 23rd, 2020
маса

Защо да проявим прецизност при подбора на кухненската маса

Ролята на кухненската маса е изключително мащабна. Не си мислете, че това е само място за сервиране и консумиране на храна. Всъщност много домакини, които обичат да правят печива и да изразяват творческите си таланти в кухнята залагат на иновативни и практични кухненски маси, които ползват като работен плот. Така, че днес ще ви разкрием спецификата на здравата кухненска маса  и защо не бива да правите компромис с нейния избор.

Не просто маса, а пръв помощник

Действително е така, защото кухненската маса може да се превърне в изключително полезна мебел. днес освен, че разполагаме с възможността да си изберем перфектната и красива маса то наистина не са за подценяване моментите, които са свързани с нейното качество, здравина и стабилност.

красива трапезна маса

Когато една маса за кухня е толкова добра колкото очакваме то наистина е ясно, че ще успеем да постигнем фантастични резултати в кулинарно отношение. Защото преди да бъде сервирана масата се използва като плот за разточване на баници, кроасанчета  и всякакви вкусотии, които децата ви обожават. Време е нова маса? Ето ги критериите, на които тя трябва да отговоря:

  • Правилна форма и минимален размер 100/140 см;
  • Гладък плот, на който ще можете да разполагате и обработвате тесто, месо и всякакви други хранителни продукти;
  • Здравина. Този критерий е напълно обясним и едва ли се нуждае от коментар;
  • Топлоустойчивост. Лесно е когато можете да поднесе топлата храна директно върху плота без да се притеснявате, че ще увредите покритието, с което е ламиниран;
  • Устойчивост на надраскване. Здравината на плота на масата определено следва да удържи на удар от прибори или пък друг твърд предмет.

Сами разбирате защо изискванията ни към кухненската маса са толкова високи. Все пак става въпрос за изделие, което ще бъде ежедневно и по няколко пъти натоварвано, така че с основание акцентираме върху това не подценявате каква нома маса в кухнята ще използвате.