сб. юли 4th, 2020

Протектор за матрак – защо е нужен?

Замисляли ли сте се колко често сменяте матраците у дома? Със сигурност отговорът е рядко. Във връзка с това, че матракът е продукт, който не се сменя често и изисква повече средства е добре да бъде съхранен възможно най-дълго в безупречен външен вид. Тук на помощ идва протекторът за матрак – аксесоар, който погрешно е смятан за необходим само, когато се касае за малки деца. Това обаче не е така. Един качествен протектор за матрак е достатъчен, за да предпази дамаската на любимия ви матрак от зацапване и захабяване, а при непромокаемите модели и от проникване на течности във вътрешността, затова тези аксесоари са задължителни, ако наистина държите на матрака, на който спите. Освен това протекторът за матрак е евтино, но ефективно решение в сравнение с подмяната на матрака например.

  • Какво е протектор за матрак?

Полезният аксесоар се предлага под различни наименования – протектор за матрак, надматрачна стелка, надматрачен протектор, стелка и др. В зависимост от функциите, които желаете да притежава, той може да бъде обикновен и да предпазва дамаската на матрака от зацапване или непромокаем, който защитава от течности. Непромокаемите протектори са практично решение особено, ако имате бебе, малки деца, домашни любимци, които обичат да се гушкат в леглото или пък за болни или трудноподвижни хора. Този вариант е предпочитан и при хотелското обзавеждане. Що се отнася до начина на захващане, също съществува избор. Единият вариант е чрез ластици в четирите края, а другият е с ластик по цялата дължина, подобно на ластичните чаршафи – протектор за матрак с борд или протектор с цип, подобно на калъфите за матраци. Като материя най-често протекторът е от полиестер като най-еластична материя или от 100% памук.

  • Какви са ползите от протектор за матрак?
  • Защитава дамаската от захабяване, петна от изпотяване, а непромокаемите варианти и от различни течности.
  • Облекчава различни алергии и служи за бариера срещу гъбички, бактерии и акари
  • Лесни за поддържане на хигиена чрез изпиране в домашни условия
  • Не позволява на спалното бельо да се събира или хлъзга

При изборът на протектор за матрак трябва да се съобразите с размерите на матрака. Протекторът трябва да бъде с точните размери на матрака, за който е предназначен. Този аксесоар е подходящ за еднолицеви и двулицеви матраци с различна височина. Когато пристъпите към покупка, не забравяйте да съобразите вашите нужди. Допълнителната обработка срещу акари, алергии и прах е определено за предпочитане. Не забравяйте, че протекторът ще удължи значително живота на матрака ви, затова е добре да инвестирате в качествени материали и доказани производители като ТЕД, НАНИ, iSleep, Парадайс, Блян и др. Протектор за матрак може да откриете лесно във всеки мебелен магазин или онлайн в intershop.bg – сайта, в който ще откриете всичко за обзавеждането на спалня на едно място и то с безплатна доставка до посочен адрес.