вт. авг. 11th, 2020
откриване на течове

Скрити течове – как се установява местоположението им

Проблемите, които възникват в домакинствата приемаме като такива от чисто битов характер. Безспорно има такива, които са лесно за отстраняване и наистина са в състояние за се поправят от стопаните. Но не са рядкост и онези, които определено се считат за сериозни и нуждаещи от професионална намеса. В днешната полезна публикация ще се опитаме да ви дадем насоки, които са съществени и важни за разрешаване на неволи, свързани със скритите течове. Как да наемете специалисти в София и какво е важно да знаете за течовете от този тип? Предстои да разберете сега!

Скритите течове – как да ги разпознаете

В дома си може да имате теч и дори да не подозирате за него. В старите жилищни сгради в София това са често срещани проблеми, които в повечето случаи изискват бърза реакция. Разпознаването на симптомите има съществено значение за това да се прояви отговорност и да се наемат експерти, които да подпомогнат разрешаването на проблематиката. Как да разберете, че в дома ви има скрит теч? Лесно е и то само с няколко лесни и очевадни отговора на следните въпроси:

  • Защо сметките за вода са двойно по-високи от обичайните?;
  • Усещате ли неприятна миризма на влага и се затруднявате да дишате нормално?;
  • На какво се дължи появата на влага и плесен в привидно сухо помещение?.

Изключително важно е да обърнете внимание на тези въпроси. Всъщност те са в основата на това да се установи именно наличието на потенциален теч. Практиката показва, че дори един симптом от изброените да е налице то това е показателно за установяването на скрит теч.

Как се откриват скритите течове

водопроводчик

Два основни метода има, които са приложими при такива битови аварии. Ще обърнем внимание на този, който е много по-ефективен и с ниски разходи. Но за да го съпоставим с традиционния е важно да ви запознаем с реалните и приложими начини за установяване локацията на възникналата авария:

  • Откриване на течове чрез разрушаване на облицовки и къртачни действия. Почти фирмите от София не го ползват, тъй като отнема много време, нужни са повече хора и разходите, които произтичат за домакинствата наистина са високи. Метода е остарял и имайте предвид, че все по-малко водопроводчици и от вътрешността на страната го прилагат, защото действително се оказва неприложим към съвременните ремонтни услуги и доста разходоемък;
  • Използване на апаратура. Иновативен и приемлив вариант на откриване и отстраняване на течове в град София, който се прилага от все повече фирми, които държат на своята репутация и конкурентоспособност.

Удобството да се ползва апаратура при скритите течове

Има няколко съществени причини да наемете фирма, която борави с апаратура за откриване на течове:

  • Бързина на метода;
  • Прецизно и точно установяване на местоположението на теча;
  • Ниски разходи;
  • Адекватни действия по отстраняване на аварията;
  • Без къртене, мръсотия и разруха.

Модерната техника, която се използва от ВиК фирмите от София за откриване на скрити течове в бита или индустриални сгради действително са едно доста ефективно решение. едни от най-приложимите са термокамерите, като ролята и употребата им дават до 98 % прецизно локализиране на проблема и то само с няколко минутно обследване.

Спестете излишни разходи, ремонти и материални щети! Наемете водопроводчик, който има умения и възможност да борави със съвременната техника като средство, с което бързо да бъде установен съответния проблем. Цените за услугите, при които се прилага  апаратно откриване на течове са напълно нормални и сравнени с метода на разрушаване и къртене тук спестявате повече отколкото предполагате. Изберете специалисти, които са утвърдени  и прилагат термокамери, влагомери, ендоскопи  и друг вид апаратура, с която успеха за точното установяване на мястото на аварията е гарантирано.

Днес имаме удоволствието да представим един такъв екип от София, който доказа, че вече не е нужно да правите цялостен ремонт на апартамента си само защото имате предположения за скрит теч. ВиК Хелп е решение и за вашите водопроводни проблеми!