вт. авг. 11th, 2020
винтове за мебели

Винтове за дърво – полезна информация

Винтовете са един от най-важните крепежни елементи, които се използват в редица сектори. Като видово разнообразие винтовете наброяват няколко вида – за пластмаса, за метал, за бетон и други. Сред най-разпространените варианти са тези, предназначени за дърво. Днес ще обърнем малко повече внимание на тези винтове, тъй като действително тяхната роля в ежедневието ни се оказва особено важна и решаваща. Замислете се само колко много мебели имате в дома си, врати, всякакви дървени елементи, които са от обкръжението изделия, създаващи удобство и комфорт в жилището ви. Именно това налага да проявим нужното уважение и отговорност към моделите винтове за дърво и да им отдадем заслуженото.

Приложение на винтовете за дърво

Предвид това, че както стана ясно в домовете си има всякакви като вид мебели, дървени облицовки, плоскости и всякакви  детайли то наистина не е без значение по какъв начин тези изделия са получили крайния си облик. Обикновено дървените елементи се състоят от няколко елемента, които са съединени по между с лепила и винтове за дърво. Качеството при мебелното производство действително разчита до много голяма степен именно на правилния подбор на крепежите като една съществена мярка, гарантираща:

  • Здравина на изделията;
  • Устойчивост на натоварване;
  • Издръжливост във времето;
  • Безупречно качество.

Винтовете за дърво се наричат още универсални крепежни елементи. Тяхното приложение всъщност не се свежда единствено до сглобяване на мебели и всякакви други дървени плоскости. Оказва се, че това са винтове, които се отличават с изключителни качества, което дава възможност да бъдат използвани и са съединяване на метални части, както и комбиниране на дърво с метал, дърво с пластмаса  и т.нат.

Видове винтове за дърво

Ще се изненадате от голямото видово разнообразие, което се предлага като видове винтове за дърво в един от най-големите търговци у нас на крепежни елементи. В своя каталог КАМ-04 представят на клиентите си широко гама от модели винтове, които се отличават по:

винтове за дърво
  • Формата на главата ( открито или скрито монтиране в зависимост от вида на дървената мебел, за чието сглобяване са предназначени;
  • Дълбочина на самата стъпка на резбата. В зависимост от типа на дървесината, която ще се сглобява този детайл също е от съществено значение;
  • Защита от корозия. Има мебели, които се ползват в мокри помещения и тъй като тук повишената влага е повод за притеснение относно корозията, която може да достигне винтовете за дърво то именно на такива, които са изработени от антикорозионни материали е важно да заложите;
  • Дължина. Има винтове, които са по-дълги както и други по-къси. В зависимост от дебелината на плоскостите, които ще се скрепват се избират такива, които да не излизат извън пределите на дървените елементи.

Ако се нуждаете от качествени винтове за дърво то първо можете да ги потърсите в каталога на КАМ – 04.