10.06.2023
ъглова тоалетна чиния

Как да се справите с оборудването на малка баня

За жалост на много домакинства съвременната баня не се отличава с мащабни габарити, които да ни предоставят изключително удовлетворение и ефективност при оформление. Използването на санитарната зона като място, в което извършваме личната си хигиена е повод да неглижираме някои детайли, които да ни носят повече удобство и комфорт. И въпреки, че не прекарваме цялото си време там то определено се нуждаем от организация, която да задоволи личните ни санитарни нужди. Така, че дори и малка банята може да изглежда приятна и уютна с помощта този каталог https://www.mebeliarena.bg/баня-тоалетна.

Технически трикове за оборудване на малка баня

Светлите тонове са в основата на това да постигнете оптическа пространствено. Доста добър ефект имат и гланцираните повърхности, които са в основата на това да се постигне обемност. Но малката площ създава трудности по отношение на оборудването с основни и помощни детайли, което от своя страна може да бъде причина за усещане на дискомфорт в зоната при ползване на тоалетна, къпане, измиване на лице или други хигиенни навици.

За да не изпадате в безизходица по отношение на подбора на оборудването професионалистите съветват:

  • Заложете на минимализма;
  • Използвайте етажерки и шкафове, които могат да бъдат окачени на стената;
  • Комбинирайте основните с помощните детайли като например висяща тоалетна чиния и вградена структура за вода, параван и шкаф с огледало.

Така ще успеете да спестите площ и ще си осигурите достатъчно пространство за преминаване.

Превърнете дефектите в банята в ефект

Не само, че са малки, но повечето санитарни зони са и с неправилна форма, което до голяма степен затруднява оборудването им. Много от производителите на атрибути и санитарни аксесоари създават интелигентни решения, които позволяват оптимална оптимизация. Такива са например:

  • Ъглови тоалетни чинии;
  • Ъглови мивки;
  • Душ панели с многофункционално действие;
  • Подови сифони, които са дълги и не позволяват на водата да преминава към зоната за тоалетната, а това елиминира необходимостта от душ кабина.

Още много перспективни санитарни идеи за баня ще откриете в каталога на магазин Арена, така е сега е момента да се запознаете с тях.