пн. апр. 19th, 2021
комплект

Спалнята – специалното ни място

Спалнята е едно от помещенията, което е строго лично. В другите стаи от жилището каним гости, но това не е така със спалнята. Обикновено, това е нашето лично пространство, в което се усамотяваме и си почиваме от външния свят. Избирайки мебели за спалня, трябва да имаме предвид, че тя е отражение на нашата индивидуалност. Независимо дали ще спим, четем или просто си почиваме, комфорта на спалнята е от изключително значение.

Основните мебели за спалнята са:

Спален комплект
  • Легло. Спрямо големината на стаята, ще изберем и размера на леглото. То трябва да е достатъчно комфортно, а визуално да пасва на стила на стаята. Каквато и големина да изберете, важното е личното ви усещане за удобство. Матракът към него също трябва да е правилно подбран;
  • Гардероб. Гардеробът внася доза стил във спалнята. Предлагат се модели, които напомнят красиви картини, врати с монтирани огледала, гланцирани повърхности. Дали харесвате модерните визии или класическите мебели, ще откриете подходящите.
  • Нощните шкафчета, са комплект с останалата мебелировка. Те са компактни, но функционални. На тях все пак слагаме телефона си, книга или чаша с вода. А в шкафчетата им намират място различни дреболийки;
  • Скрин. Той не е абсолютно задължителен, но е хубаво, ако разполагате с място, да си вземете и скрин. Така ще може да съхранявате например завивките или дрехи, които не носите в конкретния сезон.

Наред със задължителните мебели за спалня, там може да се намери място и за редица други, като телевизионен кът, етажерки и поне едно кресло, където спокойно да си оставяме обличаните дрехи.

В уютната атмосфера на спалнята е хубаво да присъстват, натуралните земни тонове, бежово и кафяво, с тях ще се почувствате спокойни и ще се отдадете на заслужен отдих. Цветът на мебелите за спалня, е хубаво да контрастира хармонично с тавана и стените. Това решение ще направи стаята ви за почивка завършена.