25.07.2024
екскурзия рим

Как да се насладим максимално на екскурзията си в Рим?

Италия винаги е привличала туристи от цял свят, заради своята многовековна култура, история и не на последно място забележителности. Страната е многолика и няма как да бъде разгледана само с едно посещение. Повечето хора се насочват първоначално към Вечния град, защото той е най-популярен и предлага много възможности за разходки и научаване на интересни факти. Екскурзии до Рим и папата организират от агенция Travelessence.eu. Доверете се на професионалистите, когато ви предстои толкова вълнуваща и интересна почивка. Ако заминете цяла група ще се чувствате много по-комфортно и винаги ще има с вас екскурзовод, което е гаранция, че няма да пропуснете да видите нещо интересно.

Колко време ще ни трябва, за да разгледаме Рим?

Много трудно може да се определи за колко време ще разгледате основните забележителности тук и ще може да поемете разнообразната информация от екскурзовода. Според хора, които пътешестват и вече са били на екскурзия в Рим, щом идвате за пръв път, е добре да предвидите 4-5 нощувки. Така ще имате достатъчно време на спокойствие да се насладите на прекрасния град и голяма част от интересните архитектурни и културно-исторически места. Когато вече сте били веднъж на екскурзия в Рим може периодично да си открадвате по един уикенд, което е напълно достатъчно за посещение на любими места.

В града има много галерии, които е добре да посетите, за да се насладите на изкуството на световноизвестните творци. Съветваме ви предварително да планирате програмата си или най-добре да използвате туристическа компания с екскурзовод, които ще се погрижат най-добре за целия ви престой. Организирайте внимателно своята екскурзия до Рим и не пропускайте шанса да посетите Ватикана. В определени дни и моменти имате реална възможност да видите папата на живо.

Кои са задължителните туристически обекти?

Щом сте решили да организирате екскурзия до вечния град със сигурност вече знаете някои от най-известните забележителности, които е добре да разгледате лично. Едно от най-хубавите неща в града е, че повечето интересни места се намират в близост едно до друго на пешеходно разстояние. Това е голямо удобство за туристите, които за кратко време могат да се разходя и да научат повече за историята. Ще ви препоръчаме няколко от основните обекти, които повечето екскурзоводи включват в обиколката на Рим:

рим
  • Колизеумът и Римският форум – билетът за тези ключови забележителности е общ и обикновено туристите ги посещават едновременно. Някога централната част на древния Рим е бил точно форумът. Той е бил основно средище на търговията, религията, съдебната система и всичко което е вълнувало обществото тогава. Колизеумът си остава най-величественият и просторен амфитеатър. Независимо че е частично разрушен, той си остава символ на вечния град;
  • Ватикана – непременно отделете един ден от екскурзията си, за да посетите Ватикана. Музеят и Сикстинската капела ще ви оставят невероятни спомени, свързани с прекрасното изкуство на художници и скулптури. Ако имате желание да видите папата това може да стане в ден неделя от 12 часа на площада Свети Петър;
  • Фонтанът Ди Треви – една от най-популярната забележителности, пред която ако имате късмет и няма прекалено много туристи може да си направите фотосесия. Смята се, че ако хвърлите монета във фонтана ще се върнете отново тук;
  • Площад Навона – този огромен правоъгълен площад е един от най-красивите в целия свят. Това се дължи на множеството красиви статуи и фонтани;
  • Испанските стълби – те се състоят от 138 стъпала и се намират на Пиаца ди Спания. Името на тези популярни по целия свят стълби идва от името на самия площад.

Ще се насладите максимално на екскурзията си до Рим, ако предварително планирате посещението си на туристическите обекти по детайлно.

Кой сезон от годината да изберем за дългоочакваната екскурзия?

Тази дестинация е много подходяща за целогодишен туризъм. В града непрестанно има множество туристи, а всички забележителности и интересни обекти работят с нормално работно време. Най-популярният и активен сезон е в началото на пролетта и началото на есента. Това са месеците, в които има най-много посетители, защото времето е умерено топло, дните са дълги и имате възможност по спокойно да правите своите разходки.

Минусът тук се състои в това, че хората са прекалено много и трябва да си купите билети за туристическите обекти предварително, защото в последния момент няма да намерите такива. Ноември и декември, които са извън сезона също са много добро решение за екскурзия до Рим, защото е по-спокойно. В този период има вероятност да попаднете и на малко повече дъждовни дни.

Защо да посетим Рим с туристическа агенция?

 Ако сами се ангажирате с организиране на вашата екскурзия ще установите, че това е доста сложна и трудоемка задача. Изберете добра туристическа агенция като Travelessence.eu, защото разполага с професионалисти, които ще ви предложат най-добрата оферта за екскурзия до Рим. Щом пътувате организирано, ще се възползвате от присъствието на компетентен екскурзовод през цялото време и програмата ви ще бъде перфектно планирана. Туроператорът отговаря за транспорта, настаняването и всички подробности свързани с посещението на обектите. Хубаво е, че винаги разполагате и със свободно време за разходки и покупки от личен характер.