19.04.2024
рафтинг

Рафтинг по Струма – екстремното преживяване от което се нуждаете

Страната ни предлага доста атрактивни и екстремни трасета за рафтинг спускания. Почитателите на този воден спорт добре ги познават и оценят техните достойнства по отношение на осигуряване на незабравими приключения и забавления. Едно от най-предпочитаните места е рафтинг струма – reflipteam.com, тъй като освен отличните условия за спускане с надуваемите лодки екипа от опитни инструктори гарантират отлични условия, предоставяне на професионална услуга и гарантирана безопасност. За онзи от вас, за които това начинание е ново и непознато ще представи кратка информация за условията и възможностите за забавление, които трасето по Струма и екипа на Рефлип предоставят.

Какво е рафтинг

Това е първия въпрос, чиито отговори трябва да откриете. Накратко това е воден спорт, който е доста иновативен и изпълнен с екстремни емоции и настроение. Хубавото на рафтинга е това, че може да се практикува дори от хора без никакъв опит във водните спортове. Не е необходимо преди да заявите услугата да имате познания по гребане, тъй като професионалните инструктори преди качването ви в лодката ще осигурят информация относно това, което ви предстои.

Емоцията, която ще ви връхлети спускайки се по едно от най-атрактивните трасета по Струма, а именно Кресненското дефиле е уникално преживяване. Не само, ще изпитате физическите си способности и издръжливост, на ще можете да се насладите на приказната природа, която разкрива живописни девствени картини. Трасето е 12 километра и безспорно ще се превърне в любимото ви място за зареждане с огромно количество адреналин.

Рефлип предлагат:

 • Висококачествено безопасно оборудване;
 • В лодката винаги има водач-инструктор, който отлично познава трасето;
 • Инструктаж за безопасност;
 • Супер емоционално спускане, което ще бъде запечатано в снимки и видео.

Ако сме ви заинтригували следва да ви информираме и относно някои дебни щрихи по вашата подготовка преди да тръгнете към старта на спускане по река Струма.

Какво да носите

спускане с лодка

Рафтинга не е обикновена разходка в гората. Реката крие своите опасности, а това налага да сте в готовност да ги посрещнете. Списъка с лично оборудване, което е добре да носите включва:

 • Суха кърпа;
 • Чорапи;
 • Чехли;
 • Резервно облекло;
 • Синтетична тениска.

Въпреки, че от базата ще предоставят защитно оборудване, каска, спасителна жилетка и неопренов екип то имайте предвид, че няма как да не се намокрите. Затова е задължително да имате сухи дрехи и кърпа за да сте в готовност за преобличане след слизане от лодката.

Когато сте в пълна бойна готовност то само тогава ще можете да ес насладите в пълна степен на това невероятно изживяване. Рафтинга е емоция, предизвикателство и различно приключение, което определено ще ви зареди с огромна доза настроение и спомени.

Допълнителна информация за рафтинг спускането по Струма

Има някои технически данни, които са важни при заявяване на спускане по трасето нарека Струма. Интересът към 12 километровото предизвикателство е огромен и точно поради това е важно да знаете, че:

 • Минималната възраст на участниците в спускането е 6 години;
 • Заминаването към зоната за спускане е от 10 до 14 часа;
 • Най-подходящия период за рафтинг е началото на пролетта до късна есен в зависимост от температурите в гората;
 • Спускането с надуваема лодка е възможно при различни климатични условия, но не се препоръчва при прекалено ниски температури;
 • Продължителността при спускане по 12 километровото трасе е с времетраене между 3 и 4 часа;
 • Екипа на Рефлип е на разположение всеки ден, но е желателно да заявите участието си в спускане поне 7 дни предварително.

Време е за приключение! Не отлагайте да изпитате това уникално преживяване и още днес се свържете с професионалистите за да заявите своето спускане. Струма ще ви разкрие своите прелести, а прилива на адреналин от щурото преживяване ще осигури рестарт на скучното ежедневие.