25.07.2024
почивка на малдивите

Да изберем ли Малдивите за следващата ни екзотична почивка?

Повечето хора предпочитат през зимните месеци да посетят някоя топло и екзотично местенце. Когато в България е зима, в други части на земята е топло, слънчево и приятно, което привлича туристите и ги кара да планират своята ваканция именно там. Едни от най-интересните и примамливи оферти са за вълнуващи почивки на Малдивите. Това невероятно красиво райско кътче гарантира прекрасно изкарване на отпуската и много незабравими емоции. Освен да се припичате под топлещите слънчеви лъчи, бихте могли да се гмуркате, да правите дълги разходки по залез слънце или да посетите някоя от организираните екскурзии. Възможностите за забавления и отмора на Малдивите са наистина много, затова бързо потърсете туроператор, който да организира почивката ви.

Какво трябва да знаем преди да заминем за Малдивите?

Няма човек който да не е чувал за райския кът на земята наречен – Малдиви. Те представляват над 1000 коралови острова разпръснати в Индийския океан. Тук безспорно имате усещането, че сте в рая. Около вас са безкрайните бели пясъчни ивици, заобиколени от тюркоазените води на океана. Красотата на това далечно и екзотично място привлича много туристи, които търсят релакс и отмора, различни забавления и връзка с природата.

Преди вашето дългоочаквано пътуване е добре да знаете, че на тази вълнуваща почивка няма само да лежите на плажа и да отдъхвате, но също така ще се забавлявате с гмуркане, водни ски, риболов и различни екскурзии до красивите островчета. Хората отседнали в хотелите обикновено се придвижват с голф колички. Асфалтирани пътища има в столицата Мале и още няколко острова. Гостите на курортните комплекси прекарват по-голямата част от времето си на острова, на който са настанени, но ако ще посещавате някой съседен се предлагат пътувания с традиционни лодки.

Храната, която ще похапвате в курортните комплекси и хотелите е разнообразна, вкусна и безопасна. Ако се храните някъде навън ви съветваме да сте по-внимателни. В багажа задължително си подгответе бански и дрехи от леки материи за предпочитане памучни. Слънцезащитните лосиони са задължителни за почивката на Малдивите. В най-горещите часове е желателно кожата да е прикрита. Едно от удобствата ваканцията ви да бъде тук е, че не се изисква виза.

По кое време на годината да организираме почивката си?

Ще се изненадате да научите, че цялата година е подходяща да посетите уникалните, екзотични Малдиви. Годината може да бъде разделена на два периода. От декември до март влажността е по-ниска и няма толкова валежи. От май до ноември се наблюдават чести валежи и малко по-силни ветрове.

плаж на малдивите

Активният туристически сезон на Малдивите е от декември до април. Тогава условията са може би най-благоприятни за европейците, което кара много хора именно тогава да организират своята почивка. Климатът е тропичен и целогодишно температурите се движат в порядъка между 25 и 33 градуса. Вълнуващо е да се намирате в този рай на земята през коледно-новогодишните празници, смятат от Travelessence.eu . Ще сте на топло, заобиколени от екзотика и много забавления.

Защо да предпочетем Малдивите?

Вероятно си задавате въпроса, коя екзотична дестинация ще ви създаде най-много емоции и ще направи почивката ви наистина незабравима. Спокойно бихме казали, че това са Малдивите, защото:

  • наслаждавате се на релакс и спокойствие – държавата е съставена от хиляди острови, но голяма част от тях са необитаеми. Усещането, което ви дава това, е за бягство от цивилизацията. Обикновено един остров е зает от хотелски комплекс и се ползва само от неговите гости. Подарявате си една истинска почивка далеч от шума, стреса и напрежението;
  • Малдивите са рай за любителите на шнорхелинг и гмуркане – красотата на невероятните коралови рифове няма как да бъде описана с думи, тя просто трябва да се види. Приказният тропически свят е многообразен и цветен с различни морски обитатели;
  • почивката на Малдивите е подходяща за всички – няма значение дали търсите романтика или сте с децата, а защо не и с голяма приятелска компания. За никой ваканцията няма да е скучна, понеже забавленията са безброй. Предлагат се спортове като баскетбол, футбол, тенис, спа процедури, екскурзии до съседни острови, наблюдение на делфини, гмуркане, а хотелите предлагат и детски центрове с анимация;
  • кулинарни изкушения – кухнята на Малдивите е повлияна от Индия, Шри Ланка и Ориента. Продуктите за готвене са пресни плодове и морски дарове директно от океана. Домакините правят всичко възможно да се чувствате добре и да се насладите на разнообразни и оригинални специалитети.

Ще откриете много предложения за екзотични почивки, но никое от тях не може да се сравни с Малдивите. Те са многообразни и съвършени.

Сами ли да организираме почивката или да ползваме услугите на туроператор?

Да планирате самостоятелно пътуването е невероятно трудоемко занимание. Това би ви отнело много от ценното време, а няма смисъл да го хабите, след като има специалисти, които да се заемат със задачата. Щом изберете да пътувате с туристическа агенция, подписвате договор и сте сигурни, че ще получите това за което сте платили.

Ако сами организирате почивката до Малдивите, има опасност да попаднете на различни измамници в интернет и така да развалите престоя си. Друго предимство да пътувате с фирма е това, че винаги има на кого да разчитате, защото с вас е представител или екскурзовод. При положение че сте цяла група, ще направите много нови запознанства с интересни хора, а това винаги е приятна емоция.