13.06.2024
гел лак

До колко марката използвани гел лакове е от значение за перфектния и здравословен маникюр

Въздушно съхнещите лакове за нокти далеч не са единствената алтернатива, с която днес дамите поддържат перфектен маникюр. Откакто на небосклона се появиха гел лаковете, които се сушат с UV лампи, издръжливостта им е над 20 дни, а ръцете изглеждат безупречно  козметичната индустрия навлезе в едно по-високо стъпало, което показва развитие и надграждане. Гел лаковете будят доста въпроси и коментари. Те са както приемани така и отхвърляни поради верни и неверни твърдения относно ползите и вредите, които носят. Днес ще се постараем да осветлим познанията ви и ще представим различни марки гел лакове, които има защо да използвате не само в професионалните салони за маникюр, но и в случай, че предпочитате да се разкрасите в домашни условия.

Вредни ли са гел лаковете

И ДА и НЕ – доста многозначен е този отговор. Реално вредите, които може да донесе прекомерната употреба на гел лакове са:

  • Изтъняване на нокътната плочка;
Серия ES гел лакове Yeanail
  • Поява на гъбички и инфекции, които са доста упорити и много трудно се лекуват;
  • Дерматологични проблеми по кожата около нокътната плочка;
  • Лесно чупливи и „цепещи“ се нокти.

Дори един от тези симптоми да забележите няма как да не бъдете посъветвани да починете известно време с гел лаковете, тъй като явно сте развили непоносимост към някоя от съставките им. Всъщност козметици и маникюристи споделят, ч не прекомерното третиране на ноктите с гел лак, а некачествените марки със съмнителен произход са в основата на това да се получат подобни неприятности, отразяващи се на здравословното ви състояние. Перспективите, които се появяват на пазара като марки гел лакове никак не са малко, но ако сте почитатели на дълготрайния и красив маникюр то не подценявайте материалите, които ще използвате.

Добрите марки

Едни от най-добрите варианти, препоръчвани от професионални в сферата на маникюра са:

  • Гел лакове  Red Fox

Българската марка успя да се наложи като една от най-успешните. Производството на гел лакове в богата палитра от тонове се превърна в любим материал за създаване на естетични шедьоври от професионалисти и хоби почитатели на хубавия маникюр. Безопасни и дълготрайни лаковете на Red Fox са от най-купуваните от професионалните салони, предлагащи перфектен маникюр и педикюр;

  • Yeanail

Професионалната колекция от гел лакове на марката се отличават с невероятна издръжливост и наситени цветове. Достъпния избор, който ще ви накара да се почувствате специални. С Yeanail се грижите не само за доброто си самочувствие, но и за всички онези важни акценти като безопасност, грижа, красиви ръце.

Има значение с каква марка гел лак ще бъдат третирани ноктите ви, тъй като безспорно здравето и красотата е важно да вървят ръка за ръка.